• Datum Donderdag 28 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Aanbesteding Brede School binnen Friese arbeidsmarkt

Het college van de gemeente Dantumadiel heeft besloten om de bouw van de Brede School inclusief het jongerencentrum en de sportaccommodatie aan te besteden. Hiervoor zullen een aantal bouw- en installatiebedrijven die opereren in de Friese arbeidsmarkt worden uitgenodigd.

Het college vindt dat er binnen de Friese arbeidsmarkt voldoende bedrijven zijn te vinden die in staat zijn om de Brede school te bouwen tegen een marktconforme prijs. Het aanbestedingsbeleid biedt ruimte om in dit geval niet landelijk maar binnen de Friese arbeidsmarkt bouw- en installatiebedrijven uit te nodigen.

De aanbesteding zal starten nadat de gemeenteraad eind dit jaar een besluit heeft genomen over het beschikbaar stellen van budget voor de bouw.

De brede school in De Westereen moet een centrum worden waarin een school, bibliotheek, sportaccommodatie en jeugdcentrum worden gehuisvest. Verschillende functies die elkaar versterken en veel voordelen hebben van het onder één dak gehuisvest worden. De bouw van de brede school maakt onderdeel uit van het Centrumplan De Westereen. Dit is een omvangrijk plan waarbij verschillende projecten in samenhang met elkaar de leefbaarheid van De Westereen moet versterken.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 7 november 2013 om 09:55 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen