• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde overklast koploper Hardegarijp

HARDEGARIJP- Dat de ene week de andere niet is bleek afgelopen zaterdag op sportpark “De Warren”. Met veel inzet en bij tijd en wijle uitstekend voetbal werd koploper Hardegarijp met liefst 0-4 verslagen. En hiermee kwam de thuisploeg gezien de vele gemiste kansen aan Westereender kant nog genadig weg!

Bij Zwaagwesteinde viel Piet Dijkstra in de warming-up geblesseerd uit, waardoor er een basisplaats was voor Sven Rozendal. Rozendal miste de afgelopen 6 wedstrijden vanwege een buitenlandse stage, maar is even voor 2 weken terug in De Westereen. Zwaagwesteinde begon gretig aan het duel, won haar duels, maar vergat zichzelf, zoals zo vaak dit seizoen, daarvoor te belonen.
Rozendal zag zijn schot in de derde minuut gekeerd door doelman Erwin Kamminga en vervolgens kreeg Wymer de Vries in 5 minuten tijd 3 kansen. Eerst stuitte hij in een 1 tegen 1 situatie op doelman Kamminga en vervolgens kopte hij 2x in kansrijke positie naast. Hardegarijp snakte naar adem in het eerste kwartier, maar hierna ontspon zich een gelijk opgaand duel. Er was echter maar 1 ploeg die voor gevaar zorgde de eerste helft en dat waren de gasten. Sven Rozendal met 2 afstandsschoten en Wymer de Vries kwam net te laat om een pass van Wytze Pilat af te ronden. Na 38 minuten spelen volgde dan toch het meer dan verdiende doelpunt. Uit een vrije trap van Dennis Stienstra tikte Sven Rozendal de bal via een verdediger bij de eerste paal binnen: 0-1

Ook na rust kwam het eerste gevaar van de gasten. Louwrens Wagenaar kopte de bal uit een hoekschop van Wytze Pilat rakelings voorlangs. Na 52 minuten spelen volgde het eerste schot op doel van de flets spelende koploper. Doelman Johan Jan Kleefstra verwerkte een terugspeelbal niet goed. Dit was overigens buiten zijn schuld, want de bal stuitte vervelend op, maar de bal kwam wel terecht bij Rachid Boufennara. Zijn schot was vervolgens geen probleem voor Kleefstra. In de 60ste minuut kreeg Hardegarijp haar enige kans, maar deze werd door invaller Thomas Feitsma hoog over geschoten. De thuisploeg zette Zwaagwesteinde hierna vast op eigen helft, maar speelde zo onnauwkeurig dat de gasten nimmer in de problemen werden gebracht. Op de counter was Zwaagwesteinde een aantal keer dicht bij de 0-2. Sven Rozendal zette eerst Wymer de Vries alleen voor doelman Kamminga, die andermaal een inzet van de Vries onschadelijk wist te maken. En even later bediende Rozendal Dennis Stienstra die de bal echter niet goed raakte.
In de 76ste minuut was het andermaal Sven Rozendal die met een fantastische pass Durk van der Wal alleen voor doelman Kamminga zette. In plaats van zelf te schieten legde van der Wal de bal terug op Wytze Pilat die doelman Kamminga op zijn weg vond. Weer miste Zwaagwesteinde de kansen om de wedstrijd te beslissen, maar in de 79ste minuut gooide Wytze Pilat dan toch de wedstrijd in het slot. Eerst dolde hij bij de cornervlag 2 tegenstanders, waarna een derde er een hoekschop van maakte. Deze corner werd door Pilat op werkelijk fabelachtige wijze in 1x bij de tweede paal binnengeschoten: 0-2
Hardegarijp was geknakt en wat volgde was een 15 minuten durende voetbalshow van de gasten. Er zouden nog 2 doelpunten volgen, maar dit hadden er met gemak ook 5 kunnen zijn. Sven Rozendal kreeg een goeie kans, maar doelman Kamminga had een fraaie save in huis. Dat had hij even later ook op een inzet van Durk van der Wal, waarna de rebound van Wytze Pilat van de lijn werd gehaald. “Man of the match” Pilat stond in de 88ste minuut aan het einde van een vloeiende aanval. Durk van der Wal bediende hem perfect voor de 0-3. Hardegarijp snakte naar het einde en een minuut na zijn doelpunt schoot Pilat na een fraaie assist van invaller Jan Venema (die de moegestreden Sven Rozendal was komen vervangen) op de paal. Het slotakkoord was opnieuw voor Pilat. Met een heerlijke steekbal bediende hij Dennis Stienstra die voor 0-4 zorgde. Meteen hierna floot de als altijd warrig leidende arbiter Nijemcevic voor het einde.

Een topprestatie, zowel verdedigend als aanvallend, van Zwaagwesteinde. Door gunstige uitslagen op andere velden bedraagt het gat met nacompetitie plek 3 nog slechts 2 punten en met deze vorm ligt dat zeker binnen de mogelijkheden. Maarja, de ene week is de andere niet….
Volgende week komt Wykels Hallum op bezoek op sportpark “De Wieken”. De Hallumers kunnen de punten nog goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.