• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.
Film" /> Film" />

© Foto’s en film: Evert de Vries

-->

Start aanleg Skeelerpiste en Wielerparcours

ZWAAGWESTEINDE – Woensdagmiddag 10 september 2014 werd om 15:00 uur door wethouder Roelof Bos de aftrap verricht voor de aanleg van de internationale skeelerpiste en wielerparcours aan de Badhuisweg in Zwaagwesteinde.

In aanwezig heid van diverse personen, waaronder: pers, dorpsbelang, gemeente Dantumadiel, belangstellenden, ir. Harm Beerda (algemeen directeur Oosterhof Holman), Jappie Bosma (uitvoerder Oosterhof Hofman) en diverse andere personen van dit bedrijf, hield wethouder Roelof Bos een kort toespraakje.

Vervolgens nam Bos plaats in de graafmachine. waar hij onder deskundige begeleiding van Geert de Boer een gedeelte van de grond heeft uitgegraven.

Lange tijd was het onzeker of de skeelerpiste en het wielerparcours in De Westereen er nog zouden komen vanwege een financiële tegenvaller. Uiteindelijk is er een nieuw ontwerp bedacht waardoor de aanleg van de gecombineerde baan alsnog kon plaatsvinden. Deze is afgelopen woensdag begonnen toen wethouder Roelof Bos het officiële startschot heeft gegeven voor de constructie. Hierbij stak de wethouder de handen uit de mouwen door achter een kraan plaats te nemen. Zowel de piste als het parcours zullen dit jaar nog worden gerealiseerd.

De skeelerpiste, van ± 200 meter en 6 ½ meter breed, is geschikt voor internationale wedstrijden en voldoet aan de KNSB eisen. Hiermee krijgt De Westereen een primeur in Noord-Nederland. Het wielerparcours, van ± 1200 meter en 4 ½ meter breed, dat door wielervereniging Otto Ebbens in gebruik zal worden genomen, wordt zodanig aangelegd dat deze ook goed te gebruiken is als traditionele skeelerbaan, waarmee ook recreanten hun trainingsrondjes kunnen maken.

Ingenieursbureau Enviso Drachten heeft de piste en het wielerparcours ontworpen. Aannemer Oosterhof Holman uit Grijpskerk zal de piste en het parcours realiseren.

De skeelerpiste en het wielerparcours worden mede mogelijk gemaakt door subsidies van de EU en de provincie. Daarnaast gaat skeelervereniging IDS ook meewerken aan de realisatie.

De aanleg van de skeelerpiste en wielerparcours maakt deel uit van het zogenaamde Centrumplan. De Westereen kent een ruim aanbod aan sportvoorzieningen. De ambitie van het Centrumplan is om de sportvoorzieningen meer te concentreren. Dan kunnen faciliteiten zoals een kantine en de parkeercapaciteit efficiënter gebruikt worden. Daarnaast sluiten deze buitensportvoorzieningen optimaal aan op de brede school en de sportaccommodatie, waarvan de bouw al in volle gang is.

Film" /> Film" />

© Foto’s en film: Evert de Vries

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 10 september 2014 om 22:52 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen