• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde geeft competitiestart vervolg bij winst

DE WESTEREEN- Zwaagwesteinde beleeft een prima start van het seizoen 2014/2015. Na de nipte zege bij Trynwâlden, werd afgelopen zaterdag ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen WTOC kwam Zwaagwesteinde, behoudens een periode vlak voor en vlak na rust, niet in de problemen: 3-1

Voor het 4de seizoen op rij zitten beide ploegen bij elkaar in de competitie en hoewel Zwaagwesteinde in die 6 ontmoetingen ongeslagen bleef (4x winst, 2x verlies) waren de ploegen in elk van deze wedstrijden aan elkaar gewaagd.
Nadat speler van de week Jesper Beerstra het goede voorbeeld had gegeven, kwam de thuisploeg ditmaal uitstekend uit de startblokken. Zwaagwesteinde had continu balbezit en won vrijwel alle duels. Het prima veldspel leverde in de eerste 20 minuten geen uitgespeelde kansen op, maar toch stond het toen dankzij 2 dode spelmomenten al 2-0. Sven Rozendal poeierde de bal in de 9de minuut uit een vrije trap in de kruising en in de 20ste minuut kon Rene Vellinga uit een hoekschop van Rene Nauta ongehinderd de 2-0 binnenkoppen.
Even later vond Sven Rozendal met een mooie pass bij de 2de paal Frans Kuipers, maar de hoek was net te scherp voor de linksback.
Trainer Oane Westra paste in de 26ste minuut al een wissel toe in een poging het tij te doen keren bij een opvallend tam WTOC dat de hulp van de thuisploeg nodig om datzelfde tij te keren. WTOC was nog niet in de buurt van de goal van doelman Gerrit Daleman geweest toen Sybren Bosma de bal in de 34ste minuut door Frans Kuipers zomaar in de voeten kreeg aangespeeld. De behendige middenvelder wist wel raad met dit buitenkansje en rondde fraai af: 2-1. En plots was het vertrouwen en goede voetbal weg bij Zwaagwesteinde. En WTOC rook haar kans, die het 2 minuten later via Tedo de Bruin ook kreeg. De rechterspits kapte zijn man uit maar treuzelde vervolgens net wat te lang zodat Masai van der Weg nog redding kon brengen. En hoewel Durk van der Wal namens de thuisploeg in de laatste minuut nog een enorme kans miste (treuzelde ook te lang), was het toch vooral Zwaagwesteinde dat blij was met het rustsignaal van de luid en duidelijk aanwezige arbiter Blom.

Maar ook na rust liep het aanvankelijk stroef en na slecht verdedigen kreeg Tedo de Bruin een enorme kans. Zijn inzet van dichtbij werd echter schitterend gepareerd door doelman Daleman. Uit de daarop volgende hoekschop kon Daleman maar ternauwernood voorkomen, dat de bal er in 1 keer inging, waarna Sipke Bijlstra zijn rebound van de lijn gehaald zag worden. Waar de 2-2 in de lucht hing, etaleerde Sven Rozendal aan de andere kant zijn kwaliteiten. Hij kapte zijn tegenstander (en Westereender) Jan Smid uit en schoot de bal met zijn favoriete linker voorbij doelman Jeffrey Hoiting: 3-1 na 53 minuten spelen.
En plots was het vertrouwen terug en dreigde men over WTOC heen te walsen. In een tijdsbestek van 5 minuten kreeg Zwaagwesteinde 3 uitstekende kansen, maar Sven Rozendal en Auke Westra wisten deze niet te benutten. Daardoor bleef er voor de gasten, die er niet meer aan te pas kwamen, toch een sprankje hoop en plots was daar een mogelijkheid voor spits Jaap de Bruin, maar hij schoot wild over.
Hierna volgde er weer kansen voor de thuisploeg. Jesse Rozendal zag zijn schot gekeerd door doelman Hoiting en Durk van der Wal schoot via de vingertoppen van diezelfde Hoiting op de paal. Aan de andere kant tikte doelman een Daleman een van richting veranderde vrije trap van Teade van der Ploeg uit zijn goal, maar voor de rest had Zwaagwesteinde niets meer te duchten van WTOC. Het vizier stond echter niet meer op scherp, want met name Durk van der Wal kreeg in de slotfase nog een paar beste kansen, maar doelman Hoiting keepte meer dan behoorlijk en voorkwam erger voor de gasten.

Een prima start van de competitie met 6 uit 2. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Birdaard dat deze competitie minder goed startte en op de laatste plaats staat. Een plaats waar zij ongetwijfeld afstand van willen doen, dus van onderschatting kan en mag geen sprake zijn volgende week.