• Datum Woensdag 24 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.
Film" /> Film" />

© Foto’s en film: Evert de Vries

-->

Pieter Epema stopt na 80 jaar met duivensport

ZWAAGWESTEINDE – Zaterdag 20 september 2014 hield Postduivenvereniging “De Zwaluw” de laatste vlucht van dit seizoen. De duiven vlogen deze dag vanuit Tongeren (België) naar Zwaagwesteinde, een vlucht van ± 280 kilometer. Om ± 17:30 uur kwamen de leden bij elkaar in hun vertrouwde clubgebouw “It Sweltsjenest” aan de Miedlaan.

Speciale gast deze middag / avond was het oudste lid, Pieter Epema, op de leeftijd van bijna 90 jaar. Epema werd in 1934 lid op zijn 10e en stopt nu in zijn 90e levensjaar. Voorzitter Rindert Foekema gaf aan dat een 80 jarig lidmaatschap vrijwel niet voor komt en dat het wel heel bijzonder is. Oud voorzitter Piet Broersma gaf nog een korte beschouwing over het verleden waarbij opviel dat Epema werd gekenmerkt door fanatisme en als zodanig een voorbeeld voor de club was. De club PV De Zwaluw staat ook bekend als een fanatieke club.
Epema heeft een rijk gevuld verleden als clubkampioen. Hij was meerdere keren 1e generaal van de club. ook heeft hij in zijn verleden verschillende bestuursfuncties vervuld en ook meer dan zijn plicht vervuld als vrijwilliger in – onder anderen – de bardiensten.
Epema heeft in het verleden zijn duivensport georganiseerd samen met zijn vrouw Wietske en tot op dit jaar heeft hij met zijn zoon Geert de beperkte mogelijkheid van duivensportbeoefening open gehouden. Maar na dit seizoen valt dan toch het doek.

Epema werd een wandbord en een boeket bloemen aangeboden.

Foekema maakte nog bekend dat PV De Zwaluw Pieter Epema eert met het ere lidmaatschap en met de instelling van een wisselprijs: De Pieter Epemabokaal. Dit als dank voor de grote verdiensten en voor het vormgeven en verrijken van de historie van PV De Zwaluw.

Tijdens deze gezellige middag/ avond met hapjes en drankjes werd er nog een verloting gehouden met mooie vleesprijzen.

De redactie van 112Zwaagwesteinde . NL wenst Pieter Epema nog een goede tijd toe.

Film" /> Film" />

© Foto’s en film: Evert de Vries

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 20 september 2014 om 22:40 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen