• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde onderuit tegen RWF

FRIESCHEPALEN – Zwaagwesteinde heeft zaterdag haar derde nederlaag van het seizoen geleden. In Frieschepalen vergaten de gasten het lichte veldoverwicht met bijbehorende kansen in de score uit te drukken, waardoor men in de slotfase het deksel op de neus kreeg: 3-2

Het begin van de wedstrijd was spectaculair, want na 23 minuten stond het reeds 2-2. Nadat Sven Rozendal de bal namens Zwaagwesteinde net voorlangs had geschoten opende RWF in de 12 minuut de score. Het was Wietze Boonstra die Masai van der Weg simpel opzij zette en alleen voor doelman Gerrit Daleman de bal tegen de touwen joeg: 1-0. Maar 3 minuten later was het alweer gelijk. Uit een afgeslagen corner was het Auke Westra die het gekraakte schot van Rene Nauta met het hoofd verlengde: 1-1. En na 18 minuten konden de gasten wederom juichen. Een prima pass van Durk van der Wal, werd door Sven Rozendal op de borst aangenomen en diagonaal vloerde hij doelman Otmar van der Toorn: 1-2. RWF reageerde 5 minuten later en wederom zag het centrale verdedigingsduo aan Westereender kant er slecht uit. Uit een voorzet was het Wieger Baron die de bal met het hoofd verlengde tot bij Wietze Boonstra, die wel erg veel vrijheid genoot en simpel de 2-2 kon binnenschieten. Een uitslag met veel doelpunten lag in het verschiet, maar de opwinding werd naar mate de eerste helft vorderde steeds minder. Toch kreeg met name Zwaagwesteinde nog een paar uitstekende kansen. Eerst was het nog Chris Postma die doelman Daleman met zijn afstandsschot tot een moeilijke redding dwong, maar hierna volgden een aantal prima kansen voor de gasten.
Op een lange bal leek doelman Van der Toorn eerder bij de bal dan Sven Rozendal, maar de doelman gleed uit. Nu was Rozendal net iets eerder, maar hij schoot de bal tegen het lichaam van de doelman. In de rebound leek het alsnog te gaan lukken, maar nu werd de bal van de lijn gehaald. En uit de daaruit volgende corner bracht Durk van der Wal de bal in 2de instantie opnieuw in, waarna Auke Westra de bal geheel vrijstaand kon inkoppen, maar hij miste de bal volledig. En uit een volgende voorzet van Durk van der Wal kopte Rene Vellinga net naast.

De eerste kans na rust was wederom voor Zwaagwesteinde. Na goed doorzetten en een eveneens goede voorzet van Wymer de Vries kopte Auke Westra centimeters naast. Zwaagwesteinde had in de tweede helft, die vergeleken bij de eerste helft erg saai was, een overwicht, maar men creëerde niet of nauwelijks kansen. Een van richting veranderd schot van Rene Nauta, een kopballetje van invaller Jilt Venema en een lichte overtreding op Sven Rozendal binnen het strafschopgebied (niet bestraft) zorgden voor enige opwinding. Aan de andere kant schoot Janko Jagersma uit een vrije trap voorlangs, maar het leek er in deze fase niet op dat 1 van beide ploegen zou scoren. In de 79ste minuut viel toch de goal , toen verdediger Sake van der Meulen de bal uit een vrije trap volledig vrijstaand voorbij doelman Daleman kopte en de thuisploeg op voorsprong zette: 3-2
Zwaagwesteinde moest nu veerkracht tonen, maar het leek een beetje op bij de gasten. RWF haalde het tempo er uit, onder andere middels een toneelstukje van doelman Van der Toorn, de jeugdige arbiter Veldhuizen stond het toe en Zwaagwesteinde leek niet bij machte nog iets te forceren. In de 88ste minuut volgde echter nog een mooie kans op de gelijkmaker, toen een voorzet door iedereen werd gemist en bij de tweede paal plots voor de voeten kwam van Auke Westra, maar de hoek was te lastig en de bal verdween voorlangs.
In de slotminuut eiste arbiter Veldhuizen nog de hoofdrol op. Namens de thuisploeg wou Erik Jan van Wijk wou een omhaal produceren op het moment dat Louwrens Wagenaar de bal wegkopte. Van Wijk raakte Wagenaar vol in diens gezicht maar van enige opzet was geen sprake, de rode kaart die de arbiter trok was dan ook onterecht. De arbiter was kennelijk zo van slag, dat hij slechts 3 minuten blessuretijd bijtelde. Gezien de blessurebehandelingen en 6 wissels wel erg weinig, al heeft Zwaagwesteinde in de reguliere speeltijd genoeg mogelijkheden gehad om de wedstrijd te beslissen.

Door dit resultaat zakt Zwaagwesteinde naar de 7de plaats. Alles staat echter dicht op elkaar, het verschil tussen de nummers 3 en 11 bedraagt slechts 4 punten. Volgende week speelt Zwaagwesteinde thuis tegen Sc Stiens. Aanvang op sportpark “De Wieken” is 14:30 uur.