• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde pakt punt in Hallum

HALLUM – Zwaagwesteinde heeft voor de derde keer op rij niet kunnen winnen. Tegen Wykels Hallum bleef men in een matige wedstrijd steken op 1-1 en daar mocht het gezien de kansenverhouding niet ontevreden mee zijn.

Trainer Johannes Douma had zijn elftal voor dit duel, deels noodgedwongen, op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo verving doelman Johan Jan Kleefstra zijn geblesseerde collega Gerrit Daleman en was er voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor Piet Dijkstra en Jan Visser.
Op een moeilijk bespeelbaar veld bleek het voor beide ploegen in de beginfase lastig om de bal in de ploeg te houden. Zwaagwesteinde deelde middels Sven Rozendal de eerste speldenprikjes uit, maar de eerste kans was voor Wykels Hallum en het was direct raak. Doelman Kleefstra verwerkte een terugspeelbal slecht. Omdat zijn verdedigers er vervolgens ook niet in slaagden de bal weg te werken bracht de thuisploeg Pieter Dijkstra in stelling en hij faalde niet: 1-0 na 20 minuten spelen en voor de zoveelste keer dit seizoen liep Zwaagwesteinde dankzij een vroeg tegendoelpunt achter de feiten aan. De gasten maakten de eerste helft een weinig overtuigende indruk en van enige vorm van felheid was ook al geen sprake. Nu speelde de thuisploeg ook niet best, zij waren wel fel en wonnen de meeste duels. Zwaagwesteinde moest in de fase na het doelpunt ook alle zeilen bij zetten en dit kwam Rene Vellinga en Durk van der Wal op geel te staan. Vlak voor rust kreeg Wykels Hallum nog een uitstekende kans toen doelman Kleefstra de bal voor de voeten van Erik Niemarkt stompte, maar hij lepelde de bal over het lege doel.

Voor rust speelde Zwaagwesteinde dus slap en ongeïnspireerd, hoe anders zou het de tweede helft zijn. Er moet haast wel iets in de thee hebben gezeten, want plotseling werd er voor elke meter gestreden. De thuisploeg werd teruggedreven en nu waren het de Westereenders die de duels wonnen. De beloning volgde in de 56ste minuut toen Durk van der Wal zijn man passeerde en de bal op het hoofd van Piet Dijkstra legde die de 1-1 tegen de touwen kopte. Zwaagwesteinde zou ook het vervolg van de tweede helft de bovenliggende partij blijven. Maar behoudens een kans voor Jan Visser in de 64ste minuut (redding doelman Robin van der Meer) leverde dit overwicht geen kansen op. Of de eindpass was niet goed, of er werden verkeerde keuzes gemaakt (schieten ipv voorzet geven of andersom), het was telkens net niet. Bij de thuisploeg was het lange halen gauw thuis in de tweede helft. Toch zouden zij nog de beste kansen krijgen. Zo had de onnodig ver uit zijn doel gelopen Kleefstra geluk dat invaller Wietse Bremer de bal naast schoot en even later mocht er ook een bedankje richting de onzeker leidende arbiter Kamstra toen hij verzuimde de voordeelregel toe te passen toen een Hallumer alleen op doelman Kleefstra af kon gaan.
En 5 minuten voor tijd volgde de grootste kans toen Bjorn Dijkstra de bal na een inworp eerst op de paal en de rebound vervolgens op de onderkant van de lat schoot. Ook in de scrimmage die hierna ontstond kwamen de gasten goed weg en de daarop volgende hoekschop werd ook maar rakelings over gekopt.

En zo bleef het bij 1-1, een uitslag waar beide ploegen niet al te veel mee opschieten. Zwaagwesteinde zakt door dit resultaat naar de 8ste plaats.
Volgende week is het beker/inhaal, de eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 22 november uit tegen VIOD Driesum.