• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde wint terecht van Trynwalden

OENTSJERK – Na de lastige thuiswedstrijd tegen DTD moesten de Readtsjes vandaag aantreden tegen VC Trynwalden. Eerder dit seizoen verloren ze nog kansloos op het toernooi in Harkema. Tevens speelde het thuisvoordeel van de mannen van trainer Kooistra mee aangezien de oude kunstmat menig speler en aanhanger van Zwaagwesteinde de stuipen op het lijf jaagt. Het bleek uiteindelijk dat Trynwalden de vorm van augustus niet had weten te behouden. Zwaagwesteinde was de bovenliggende partij, maar kon met slechts een doelpunt de drie punten bijschrijven.

Het spelbeeld van de eerste helft was voor de merendeel uit Zwaagwesteinde afgereisde toeschouwers een niet al te boeiende wedstrijd te noemen. Hier en daar konden wat kansen genoteerd worden, waarbij de grootste voor Hette Visser was die een voorzet van Jan Eisma uit de draai voorlangs het doel schoot. Aan de andere was het Trynwalden met een kopbal die naast het doel van keeper Klaas Atema belandde.

In de tweede helft waren beide teams met frisse moed uit de kleedkamers gekomen. Het was Zwaagwesteinde dat duidelijk initiatief toonde en na ongeveer 50 minuten bijna voor de openingstreffer mocht tekenen doordat de verdediging van Trynwalden de pass van Jan Eisma miste waarna deze voor de voeten van Peter-Jan Schuts rolde. Schuts verwachtte de bal niet en alles liep uiteindelijk met een sisser af. Na 65 minuten spelen was het diezelfde Schuts die de openingstreffer wist te maken na een steekpass van Hette Visser op Jan Eisma. Hierna drong Zwaagwesteinde aan om de score te vergroten. Dat lukte ook bijna via een vrije trap van Anne Olivier die over een meter of 25 uiteenspatte op de paal. Het was in de 85e minuut nogmaals Olivier die Lieuwe de Roos alleen voor de keeper zette, maar verzuimde te scoren. Zwaagwesteinde bleef daardoor slechts steken op een minimale overwinning.

Zondag is Zwaagwesteinde vrij in verband met het bekerprogramma. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld in Oerterp op sportpark De Griene Greide op 23 november.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 9 november 2014 om 19:50 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen