• Datum Vrijdag 29 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Glazen Pietenhuis levert € 2.001,35 op

ZWAAGWESTEINDE – Na het vertrek bij de jachthaven, kwam de Sint met zijn Pieten aan in het winkelcentrum waar muziekvereniging Ons Genoegen voor de vrolijke klanken zorgde.

De twee Pieten, welke vanaf woensdag in het Glazen Pietenhuis waren opgesloten, trokken veel bekijks en ook Sinterklaas kwam al snel richting het huis om de Pieten te bevrijden. Twee leerkrachten van zowel de openbare als de christelijke school waren aanwezig. Nadat Sinterklaas aan juf Eliane (IBS De Westreen) had gevraagd om de sleutel te pakken bleek dat zij hem niet kon vinden.

Tijdens het springen door alle kinderen en ouders viel de sleutel van het dak en kon Sinterklaas de deur open maken en zo de Pieten bevrijden. Vervolgens werd de voorlopige eindstand (het kleingeld moet nog geteld worden) bekend gemaakt. In vier dagen tijd het is prachtig mooie bedrag opgehaald van € 2.001,35. Dit bedrag wordt gebruikt voor de gezamenlijke pleininrichting van de brede school. Het personeel van de scholen namen de cheque dankbaar in ontvangst.

Hierop vertrok de Sint met zijn Pieten richting zalencentrum Old Dutch voor het kinderfeest.


© Foto’s: Pieter de Vries, film: Evert de Vries

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 16 november 2014 om 01:39 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen