• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Geflatteerde overwinning van Zw’einde op VIOD

Na 3 wedstrijden op rij zonder zege heeft Zwaagwesteinde eindelijk weer eens de volle buit gepakt. Uit tegen VIOD Driesum werd het 0-3. De uitslag kwam overigens niet helemaal overeen met het spelbeeld, maar doelman Johan Jan Kleefstra bleek deze middag de grote sta in de weg voor de thuisploeg.

Beide ploegen begonnen gehavend aan dit duel. Bij Zwaagwesteinde ontbraken 4 spelers en ook VIOD kende de nodige personele problemen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, toen Masai van der Weg nog maar ternauwernood een inzet van Sjoerd Visser kon blokken. In de tegenstoot profiteerde Sven Rozendal bijna van miscommunicatie tussen doelman Rutger Atema en zijn verdediging, maar hij kopte de bal behalve over de doelman ook naast het doel. Na 9 minuten spelen namen de gasten wel de leiding. Uit een hoekschop van Rene Nauta frommelde Jan Visser de bal met zijn lichaam over de doellijn: 0-1, het eerste competitiedoelpunt voor de 18-jarige Visser.
Een paar minuten later had het zomaar gelijk kunnen staan. Een mislukt schot van Roelof van der Veen kwam voor de voeten van Erik van der Veen die van dichtbij via doelman Kleefstra de lat raakte en ook de rebound van Roelof van der Veen was een prooi voor de doelman.
Voor het overige controleerde Zwaagwesteinde het duel in de eerste helft. In de 29ste minuut werd dit overwicht omgezet in de 0-2. Op pass van Rene Nauta schoot Sven Rozendal de bal van een meter of 20 vlak langs de paal achter doelman Atema. En de Westereenders hadden het duel al voor rust kunnen beslissen. Rene Nauta legde een vrije trap achter de thuisclub verdediging, waarna Rene Vellinga zijn volley maar rakelings zag overvliegen. Voor VIOD bleef het bij een schot van Erik van der Veen, welke met moeite kon worden gered door doelman Kleefstra.

Na rust kreeg VIOD meteen de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Invaller Hein Visser bezorgde de bal na een goede actie bij de vrijstaande Roelof van der Veen, maar deze struikelde over de bal. Vooralsnog was dat de enige kans van de thuisploeg, maar gaandeweg de tweede helft wist men Zwaagwesteinde steeds verder terug te dringen. Met de ruimte die voor de gasten op de counter ontstond, werd slordig omgesprongen.
Zo zette Sven Rozendal Jan Visser vrij voor doelman Atema, maar in plaats van te schieten omspeelde Visser de doelman, waarna Jelmer Visser nog redding kon brengen. Aan de andere kant moest Johan Jan Kleefstra redding brengen op een kopbal van Erik van der Veen en Kleefstra had ook een prima tussenkomst bij een voorzet van Nyckle van der Valk. VIOD kreeg in deze fase ook de nodige hoekschoppen en dit leverde een aantal hachelijke situaties op, maar de gasten bleven overeind. Uit één van deze hoekschoppen leek Roelof van der Veen met het hoofd te scoren, maar wederom had doelman Kleefstra een prima save in huis. En zo ebde het geloof bij thuisploeg langzaam weg en kreeg Zwaagwesteinde wat meer lucht. In de slotminuut werd het ook nog 0-3. Invaller Jielt Venema zette Rene Nauta alleen voor doelman Atema en Nauta rondde beheerst af.

Meteen hierna floot de prima leidende arbiter Hadders voor het einde. Na een matige reeks kon Zwaagwesteinde weer eens 3 punten bijschrijven en stijgt het 2 plaatsen op de ranglijst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 Sc Berlikum. Aanvang op Sportpark “De Wieken” is 14.30.