• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Lemmer te sterk voor Zwaagwesteinde

De Westereen – Zwaagwesteinde is er zondagmiddag niet in geslaagd een goed resultaat te boeken in de topper tegen het bovenaanstaande v.v. Lemmer. Na een 0-0 ruststand won de koploper van de 3e klasse a met 1-3. Ondanks dit teleurstellende resultaat kan het team van trainer Henk Buning terugzien op een geweldig goede 1e seizoenshelft waarin maar liefst 26 punten uit 13 wedstrijden werden gehaald.

De thuiswedstrijd tegen Lemmer was voor de thuisclub de kans om de achterstand op de lijstaanvoerder terug te brengen tot 2 punten en tevens de leiding te nemen in de 2e periode. In de 1e helft viel er voor het publiek in deze belangrijke wedstrijd echter weinig te genieten. Het met de harde wind in de rug spelende Lemmer wist een klein veldoverwicht op te bouwen zonder dat het Zwaagwesteinde doelman Klaas Atema echt in de problemen kon brengen. Ook Zwaagwesteinde kon aanvallend weinig klaarspelen zodat de 0-0 een logische ruststand was.

De 2e helft was nog maar een minuutje bezig toen Robin Bootsma wist te profiteren van een onoplettendheid in de Zwaagwesteinder defensie en de bezoekers op voorsprong kon zetten 0-1. De wedstrijd was hiermee opengebroken en ontstond er een open, stevige maar sportieve wedstrijd die scheidsrechter Denissen helaas niet goed aanvoelde. De leidsman strooide, voor pietluttigheden, aan beide kanten met kaarten en vond het tevens nodig het publiek, dat netjes achter de omheining stond, achter het doel te verwijderen. De Readtsjes, gesteund door het fanatieke thuispubliek, ging na de achterstand veel aanvallender spelen wat in 56e minuut leidde tot een grote kans voor Hette Visser die oog in oog met de Lemster doelman net over schoot. Halverwege de 2e helft hadden de gasten de wedstrijd kunnen beslissen maar de Lemster aanvallers hadden het vizier nog niet op scherp staan. Vlak hierna kwam de thuisclub op gelijke hoogte toen na een goede aanval over rechts Jan Eisma in de kluts de bal over de doellijn wist te werken 1-1. In de 80e minuut wist Lemmer weer op voorsprong te komen door een doelpunt van Atte Otto Boek. De thuisclub zette nog een keer aan maar de uitblinkende Lemster doelman Hans Portijk wist met enkele prima safes op o.a. een schot van Peter Jan Schuts de thuisclub van verder scoren af te houden. In de blessure tijd was het de Lemster goaltjesdief Marcel Schutz die de eindstand op het scorebord zette, 1-3. Een verdiende zege voor, het over de gehele wedstrijd bekeken, toch iets beter spelende Lemmer dat zich herbstmeister mag noemen. Voor Zwaagwesteinde is er nu een korte, welverdiende, winterstop en de volgende competitiewedstrijd die op het programma staat is 25 januari uit tegen Nicator.