• Datum Dinsdag 23 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Kunstweken bij groep 2 IBS De Westreen

ZWAAGWESTEINDE – Dat er in het dorp talent is, zal niemand ontgaan zijn. Maar sinds kort heeft Zwaagwesteinde er weer veel nieuw talent bij. Wat? Allemaal kunstenaars in spe uit groep 2 van IBS De Westreen. De afgelopen weken zijn deze kinderen, samen met juf Marianne, juf Monique en juf Geeske, bezig geweest met het thema “kunst”.

Zo kwam op woensdag 28 januari niemand minder dan kunstschilder Jan Kooistra langs, welke al meer dan 30 jaar in het vak zit en over de hele wereld schilderijen heeft verkocht. Jan Kooistra staat bekend om aquarellen van bloemen, de zee en Friese landschappen. Zijn werk wordt gekenmerkt door een figuratieve en realistische stijl. Samen met zijn vrouw Aukje heeft hij eerst wat verteld wat een kunstschilder nou eigenlijk doet. Uiteraard werden er diverse voorbeelden getekend op het digibord. Na het vragenrondje ging iedereen naar de gemeenschapsruimte waar alle kinderen, onder leiding van Jan Kooistra, een mooie Pino uit Sesamstraat hebben gemaakt.

Op donderdag 29 januari ging groep 2 naar “MOOIwerk” in Dokkum. MOOIwerk is een maatschap van edelsmid Else Beishuizen, keramiste Dineke Taal en quiltster Jellie Jonker. Hier konden de kinderen in groepjes kennis maken bij de diverse vormen van kunst. Bij Else Beishuizen konden ze zien hoe je zilver kon smeden. Dineke Taal zorgde er voor dat de kinderen konden voelen hoe je klei moest boetseren en bij Jellie Jonker konden ze hun eigen “kleedjes” maken. Bij Dineke Taal mocht iedereen ook nog een stukje boetseren en een klein werkje maken.

Ter afsluiting was er op donderdag 5 februari een heus museum geopend in IBS De Westreen. Klokslag half 3 werd het museum geopend en konden de ouders een kaartje krijgen bij de ingang, om vervolgens een rondleiding te krijgen van hun eigen kind. In het speellokaal, de gemeenschapsruimte en het lokaal van groep 3 waren mooie dingen te zien.


Jan Kooistra op bezoek


Op bezoek bij MOOIwerk in Dokkum


Museum in IBS De Westreen
© Foto’s: Pieter de Vries

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 5 februari 2015 om 17:55 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen