• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde boekt zwaarbevochten zege op WTOC

Zwaagwesteinde heeft zaterdag een zwaarbevochten overwinning op WTOC geboekt. Dankzij 2 wat makkelijk verkregen doelpunten trokken de Westereenders aan het langste eind: 1-2

Alhoewel Zwaagwesteinde in de 7 laatste confrontaties met WTOC niet verloor (5 zeges, 2 keer gelijk), waren het telkens moeizame wedstrijden. Zo ook afgelopen zaterdag op sportpark “De Wygeast”. De gasten kwamen nog wel prima uit de startblokken. Piet Dijkstra schoot van dichtbij op de benen van doelman Hoiting en Sven Rozendal schoot de bal na een hoekschop uit de kluts over. Aan de andere kant liet doelman Johan Jan Kleefstra zich bij een terugspeelbal verrassen door één van de vele polletjes, maar hij kwam met de schrik vrij. In de 24ste minuut kreeg Zwaagwesteinde een grote kans, toen Durk van der Wal na een lange rush René Nauta bediende. Nauta schoot de bal echter wild over. De thuisploeg nam de wedstrijd hierna in handen en in de 27ste minuut resulteerde dat in de 1-0. Het was Jaap de Bruin die de bal bij de eerste paal binnen prikte, na een goede actie van Tedo de Bruin. Ook hierna had WTOC de controle en worstelde Zwaagwesteinde vooral met zichzelf.

In de laatste minuut van de eerste helft kwam er echter hulp voor Zwaagwesteinde in de persoon van doelman Hoiting. De doelman ging opzichtig onder een hoekschop van Dennis Stienstra door, waarna René Nauta de 1-1 binnen frommelde. Een mooie opsteker voor de gasten, die bijna nog met een voorsprong gingen rusten. Eerst was het Piet Dijkstra die op doelman Hoiting stuitte en ook de rebound van Sven Rozendal was een prooi voor Hoiting.

Zwaagwesteinde kwam ook na rust het beste uit de kleedkamer en het werd een strafschop onthouden, toen Sven Rozendal binnen het strafschopgebied werd neergelegd. In de 55ste minuut haalde Rozendal echter zijn gram. Uit een hoekschop van Dennis Stienstra aaide hij de bal met zijn kruin en het leer verdween langs de opnieuw finaal mistastende doelman Hoiting en de binnenkant van de paal in het doel: 1-2.

WTOC moest nu komen en er ontstond een echte vechtwedstrijd, waarbij Zwaagwesteinde relatief gemakkelijk overeind bleef. De duels werden meestal gewonnen en het spel van WTOC was ook erg voorspelbaar: zo snel en zo hoog mogelijk de bal naar voren. En omdat doelman Kleefstra goed meedeed en een aantal malen buiten zijn strafschopgebied handelend optrad, leverden de lange ballen van WTOC geen enkel gevaar op. Voor Zwaagwesteinde ontstond er ruimte op de counter, maar de voorwaartsen hadden niet hun beste dag, waardoor ook aan Westereender kant gevaar uitbleef. Voor de gevaarlijkste momenten zorgden nog de invallers. Rene Vellinga kopte de bal uit een vrije trap van Sven Rozendal hoog over en Jilt Venema probeerde doelman Hoiting met een lob te verschalken met als resultaat ook al hoog over.
WTOC slaagde er niet in een kans te creëren, al had men wellicht een kans vanaf 11 meter moeten krijgen na hands van Masai van der Weg, maar ook nu wenste arbiter Geertsma de bal niet op de stip te leggen.

Een zwaarbevochten maar zeer welkome overwinning voor Zwaagwesteinde die dankzij deze driepunter stevig blijft meedraaien in de subtop van de
3de klasse B. Volgende week komt Minnertsga op bezoek. Aanvang op sportpark “De Wieken” is 14:30 uur