• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Sterk Zwaagwesteinde verslaat Trynwalden

De Westereen – Een goed spelend Zwaagwesteinde was zondagmiddag een maatje te groot voor een machteloos Trynwalden. De Readtsjes wonnen de streekderby, na een 2-0 ruststand, met 4-0 van de ploeg uit Oentsjerk. Door deze overwinning behoudt de thuisclub de belangrijke 4e plaats op de ranglijst die misschien aan het eind van het seizoen recht geeft op nacompetitie.

Gezien de goede serie die Trynwalden na de winterstop had neergezet en de mindere periode waarin Zwaagwesteinde zich bevindt verwachtten de mannen van trainer Henk Buning een zware wedstrijd. Niets bleek echter minder waar want vanaf de eerste minuut was de thuisclub heer en meester en wist het al in de 11e minuut op voorsprong te komen door een kopbal van de mee naar voren gekomen Henk van der Wal. De gasten wisten met kunst en vliegwerk (de bal werd 3x door een verdediger van de lijn afgehaald) Zwaagwesteinde van verder scoren af houden, maar na een half uur spelen leek de thuisclub de score te verdubbelen toen, na een perfecte counter, Jan Eisma de bal op maat voorgaf aan de geheel vrijstaande Peter Jan Schuts, maar de anders zo koelbloedige spits, zag zijn inzet gestopt door Trynwalden doelman Sybren Dijkstra. Hierna werd het duel grimmiger, maar de prima leidende scheidsrechter Alkema greep op een goede manier in zodat de gemoederen weer snel bedaard waren. In de 45 minuut wist de thuisclub eindelijk op 2-0 te komen toen keeper Klaas Atema via een snelle uittrap Jan Eisma wist te bereiken die beheerst wist te scoren.

Na 3 minuten spelen in de 2e helft werd de wedstrijd beslist, op de lange pass van Frank Kloosterman in de diepte gespeeld wist Hette Visser net eerder bij de bal te komen dan de gasten doelman, waarna het voor de geroutineerde Jistrumer een koud kunstje was de 3-0 te maken. Alle geloof in nog een goed resultaat bij Trynwalden was verdwenen maar de thuisclub was niet meer scherp genoeg om het krachtsverschil in veel doelpunten uit te drukken. Alleen in de 77e minuut, na een vloeiende aanval, wist Tjitze van der Land zijn tomeloze inzet van deze middag te belonen met een doelpunt 4-0.

Over 2 weken is de volgende wedstrijd van Zwaagwesteinde, weer thuis, tegen het gemakkelijk scorende maar ook veel doelpunten tegen krijgende Oerterp.