• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde in aantrekkelijk bekerduel langs Wykels

HALLUM- Zwaagwesteinde heeft haar tweede bekerwedstrijd gewonnen. In een aantrekkelijk duel met kansen over en weer trokken de gasten dankzij 2 doelpunten van Wytze Pilat aan het langste eind: 1-2

In het eerste kwartier had Zwaagwesteinde het lastig met de fysiek sterke thuisploeg. Al in de eerste minuut was het Erik Niemarkt die een waarschuwingsschot loste en na 11 minuten spelen was het Christiaan Vlasman die vrij voor doelman Anko Uiterdijk kwam, de doelman ook omspeelde, maar Thomas Hoekstra bracht middels een prima sliding nog redding. Aan de andere kant verraste Kevin Dijkstra bijna zijn eigen doelman. Diezelfde Dijkstra had ook in het voor Wykels goede doel kunnen scoren, maar kopte in kansrijke positie naast.

In de 22ste minuut nam Zwaagwesteinde de leiding. Na een pass van Jochum Santema kapte rechtsbuiten Wytze Pilat de bal naar zijn geliefde linker en met wat fortuin (licht van richting veranderd) trof hij raak: 0-1. De goal had een bevrijdende invloed op de gasten die in de 10 minuten die volgden kans op kans creëerde. Nadat het schot van René Nauta nog kon worden geblokt was het Wytze Pilat die de rebound via doelman Desmond Louwerens net naast schoot. Uit een voorzet van Pilat kopte Ronaldo Jansen via de kluts rakelings naast en vervolgens kreeg de rappe (en uitstekend spelende) buiten nog 2 prima kansen, telkens kwam doelman Louwerens als winnaar uit de strijd.

Op slag van rust kregen de gasten het deksel op de neus toen Kevin Dijkstra de bal uit een vrije trap op de paal kopte, waarna Auke Westra de bal ongelukkig tegen zich aan kreeg en tegen de netten zag verdwijnen: 1-1

Een domper voor de gasten, maar toch kwam Zwaagwesteinde het best uit de startblokken in de tweede helft. René Vellinga kreeg de bal pardoes in de voeten geschoven, maar weigerde het geschenk uit te pakken en na een goede actie van René Nauta schoot Wytze Pilat centimeters naast. Ook de thuisploeg kreeg een beste kans, toen Christiaan Vlasman perfect voorgaf op Wietse Bremer, maar de linksback gleed uit. En nadat een voorzet van Louwrens Wagenaar er bijna inwaaide, etaleerde Wytze Pilat nog maar eens zijn fraaie traptechniek. Hij kreeg de bal via een kluts mee, om de bal vervolgens via de linker binnenkant paal tegen het rechter zijnet te schieten, een erg mooie 1-2. Wykels bracht good old Andre Polet binnen de lijnen en hij zorgde voor continue dreiging, maar eerst kreeg Zwaagwesteinde in de 75ste minuut de kans het duel in het slot te gooien. Na een goed uitgevoerde counter bediende Auke Westra René Nauta die vervolgens op doelman Louwerens stuitte. In de tegenstoot verscheen Polet vrij voor doelman Uiterdijk die via de paal redding wist te brengen en in de rebound ging de bal er wonderwel ook niet in. Uiterdijk pareerde ook nog een vrije trap van Bjorn Dijkstra en ook Polet vond na weer een prima individuele actie Uiterdijk op zijn weg. Wykels gooide de bal telkens hoog richting 16-meter en hiermee had de Westereender verdediging het behoorlijk lastig. In de blessuretijd was het nog Bjorn Dijkstra die de bal uit een verre inworp richting de verre hoek kopte, maar Wymer de Vries kon de bal nog uit de doelmond trappen. In de 93ste minuut verzuimde Zwaagwesteinde het duel definitief te beslissen, toen René Nauta (vanuit buitenspelpositie) vrij richting doelman Louwerens kon en Wymer de Vries bediende, maar die raakte de bal verkeerd. Even later floot de prima leidende arbiter Hansen voor het einde.

Zwaagwesteinde is dankzij deze zege een mooi eind op weg om de volgende ronde te halen. Aanstaande zaterdag volgt de laatste bekerwedstrijd uit tegen SC Twijzel, aanvang 14:30 uur met na afloop live muziek in de kantine.