• Datum Vrijdag 29 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Readtsjes ontvangen Velocitas 1897

Readtsjes ontvangen voormalig KNVB-beker winnaar Velocitas 1897
Na de doordeweekse bekeruitslagen in poule 211 wordt Zondag in het onderlinge duel tussen beide “ traditionsvereine “ beslist wie er door mag gaan naar de knock out fase van het Noordelijke bekertoernooi.
De westereenders wonnen afgelopen Donderdag door treffers van Jilt Venema , Anne Olivier en Jan Eisma ( 2x ) met 1-4 bij Eenrum en Velocitas zegevierde met maar liefst 0-5 bij ONB.
Beide teams wonnen ook hun eerste duel in deze poule en op basis van het doelsaldo volstaat een gelijkspel voor de gasten uit Groningen om uiteindelijk door te bekeren.
Na de degradatie uit de tweede klasse lijkt Velocitas met ondermeer oud FC Groningen aanvaller Daniël Postema in hun gelederen komend seizoen eén van de titelkandidaten in 3C te zijn.
De vereniging uit het Stadspark won in 1934 de KNVB-beker door Feijenoord in Utrecht na verlenging met 3-2 te verslaan en speelde in tegenstelling tot de westereenders vanaf 1955 t/m 1960 ook nog betaald voetbal.
Velocitas en “ De Readtsjes “ kwamen elkaar vaak tegen al zullen de ontmoetingen in het seizoen 2007-2008 ( gestaakte wedstrijd , duel zonder publiek ) voor beide clubs een zwarte bladzijde blijven in hun mooie roemrijke voetbalhistorie.
Desalniettemin blijft deze ontmoeting natuurlijk een mooi affiche en de wedstrijd ( aanvang 14.00 uur ) zal deze keer onder leiding staan van arbiter S. Eisinga.
Via mediapartner RTV Noordoost-Friesland zal de kersverse verslaggever Twan Sleeuw de thuisblijvers op de hoogte houden van de ontwikkelingen op het westereender sportpark.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 29 augustus 2015 om 13:18 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen