• Datum Woensdag 24 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

De Westereen viert 
200 jaar openbaar onderwijs

Het is een bijzondere week in De Westereen, het Friese dorp viert 200 jaar openbaar onderwijs. Donderdag 24 september is een bijzondere dag op IBS It Pompeblêd; de heel school viert feest met spelletjes en een bijzondere treinrit door het dorp met informatie onderweg van dorpskenners.

De kinderen en leerkrachten komen verkleed op school. Voor hun outfit laten ze zich inspireren door de mode van de afgelopen 200 jaar. Gothic, Ot & Sien, hoepelrokken, boertjes, punk, Jip en Janneke, het kan allemaal! De dag wordt begonnen op het plein en zoals dat vroeger gebeurde met: ochtendgymnastiek. Alle spieren (vooral de lachspieren) worden opgewarmd voor deze feestelijke dag. 
It Pompeblêd wil de kinderen van 2215 (dus over nog eens 200 jaar) graag laten weten hoe het in 2015 op de school en in de Westereen is, daarom is een tijdcapsule voorbereid. Elke groep voegt tijdens de ochtendgym iets aan de capsule toe.

’s Ochtends gaan de groepen op tournee: ‘Mei de treen toch de Westereen’.
Ze stoppen op bijzondere plaatsen en ontmoeten onderweg markante Westereenders van weleer. De gidsen (juf Claasje en Jan Bergsma) begeleiden deze geschiedenisreis op eigen bodem. Voor de groepen 5 – 8 is er, aansluitend op de treinrit, een interactieve PUB-quiz in de eigen klas. Goed opletten dus wat er onderweg gebeurt. In de ochtendpauze is er ouderwets en nieuwerwets spelmateriaal op het plein, waarmee de kinderen kunnen spelen. Wie weet vinden ze vandaag zelfs wel goud. In de klas is er een knutselactiviteit geheel in de stijl van vandaag. De middagpauze vieren we in de tent: bijtanken bij de limonade koe en wie wil er nog stortpataaaaat?! Aan het eind van de dag verstoppen de kinderen met z’n allen de tijdcapsule heel goed, zodat deze over 200 jaar weer opduikt.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 21 september 2015 om 08:30 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen