• Datum Vrijdag 29 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

© Foto’s en film: Pieter en Evert de Vries

-->

Kinderfeest IBS ‘t Pompeblêd

ZWAAGWESTEINDE – Donderdag 24 september 2015 was het een feestelijke dag voor de kinderen van de openbare basisschool ‘t Pompeblêd in Zwaagwesteinde in verband met de feestelijkheden van 200 jaar openbaar onderwijs. De kinderen en de leerkrachten kwamen verkleed op school, voor hun outfit hadden ze zich laten inspireren door de mode van de afgelopen 200 jaar.

Om 8:15 uur vond op het plein voor de school de ochtendgymnastiek plaats onder begeleiding van juf Eliane Sipma en werd de tijdscapsule gepresenteerd. Juf Eliane en juf “Theemuts” bezochten met de tijdscapsule alle 8 groepen om een werkstuk, gedicht, tekening, wens o.i.d. in de capsule te doen voor de kinderen die over 200 jaar naar school gaan. Deze goed gevulde tijdscapsule werd op het einde van de feestelijke dag om ± 14:45 uur begraven nabij de school, zodat kinderen over 200 jaar dit kunnen lezen.

Van 8:30 tot 12:20 uur reed er voor elke groep een trein door het dorp onder het motto “Mei de treen troch De Westereen”. In de trein zaten bij toerbeurt de gidsen Claasje Nicolai en Jan Bergsma. Voor elk kind was er een tegeltje, waarop ze zelf een tekening o.i.d. konden maken, als herinnering aan deze dag.  Tussen de middag was er stortpatat voor de kinderen en limonade uit een koe of kabouter.

Vanaf 13:00 uur was er een spelletjescircuit voor de kinderen waar veel (verklede) ouders hun medewerking aan verleenden. Een drukke maar zeer mooie en geslaagde dag.


© Foto’s en film: Pieter en Evert de Vries

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 25 september 2015 om 14:26 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen