• Datum Woensdag 24 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zuur verlies Readtsjes bij Nicator

De Westereenders hebben afgelopen zondag de slechte serie niet een halt toe kunnen roepen bij het Leeuwarder Nicator.Ondanks de slechte resultaten en de barre weersomstandigheden hadden vele Westereenders toch weer de moeite genomen om ‘De Readtsjes’ in de Friese hoofdstad te ondersteunen.Onder leiding van de ervaren leidsman W.L. Stoetman werd er om iets over half drie afgetrapt op een B veld van sportpark Kalverdijkje.Na een rommelige beginfase kreeg Jilt Venema de kans om de score te openen maar stand-in goalie Feike Wilpstra kon zijn inzet nog net voor de lijn tot corner verwerken. Even later viel de goal aan de andere kant want na niet resoluut uitverdedigen kwam de bal toevalligerwijs terecht bij Joey de Boer en die kon van dichtbij de Westereender sluitpost Klaas Atema met een harde inzet passeren.

Beide teams konden ook na die 1-0 de bal niet goed in de ploeg houden en beide keepers werden in het het verdere verloop van de eerste helft te weinig op de proef gesteld.Een prima genomen vrije trap van Johan de Vries werd een prooi voor Wilpstra en kort voor rust kon Jan Eisma net niet de gelijkmaker binnen koppen.De overigens prima leidende arbiter Stoetman stuurde even later de ploegen met een 1-0 stand naar de warme kleedkamers.Na de theepauze verschalkte Jan Eisma Wilpstra bijna met een verraderlijk schot maar tot opluchting van de Leeuwarder keeper ging de bal voorlangs.Even later hield Atema ‘De Readtsjes’ in de wedstrijd want na een prima afstandsschot kon hij met een katachtige redding de bal over zijn goal tikken.Net zoals in de eerste helft leden beide ploegen ook in dit tweede bedrijf veel balverlies en werden er veel duels op het middenveld uitgevochten.Na circa 20 minuten kreeg Jilt Venema via een geblokt schot van Peter Jan Schuts een grote kans op 1-1 maar wederom was het Wilpstra die hem in een 1 tegen 1 situatie van het scoren afhield.

Melvin Hempenius twijfelde 5 minuten later niet toen hij op de rechterkant te veel ruimte kreeg en met een droge knal de 2-0 binnen kon schieten.Na die domper probeerden de roodgroenen de aansluitingstreffer te maken maar de pogingen van Peter Jan Schuts en Jan Eisma konden uitblinker Wilpstra niet verontrusten.Uiteindelijk was het Muhammed L. Manneh die in de dying seconds nog voor Klaas Atema opdook en koel de 3-0 binnen schoot.Al met al een zure en onnodige nederlaag voor de hardwerkende equipe van het trainersduo Buning/Santema en komend weekend heeft men geen competitieverplichtingen.Over 2 weken komt Geel Wit naar De Westereen en dan krijgt men wederom een kans om de nare smaak van de laatste serie wedstrijden weg te spoelen.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 16 november 2015 om 18:52 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen