• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde speelt doelpuntloos gelijk tegen Nijland

DE WESTEREEN – Zwaagwesteinde heeft zaterdag haar eerste punt na de winterstop gepakt. Tegen Nijlând bleef men in een rommelige pot voetbal steken op 0-0, een resultaat waarmee de rode lantaarn niet erg veel opschiet.

Nijlând liet zich zoals verwacht inzakken en wachtte geduldig op Westereender balverlies om zo te kunnen counteren. Zwaagwesteinde bleek niet bij machte het verdedigende blok van Nijlând ook maar enigszins in verlegenheid te kunnen brengen en wanneer de gasten de kans kregen om te counteren ging dit vaak met erg veel slordigheid gepaard. Gevolg: een oersaaie eerste helft. Het enige schot op doel van Zwaagwesteinde viel pas in de 41ste minuut te noteren, het schot van René Vellinga ging net naast. Aan de kant van Nijlând waren er 2 gevaarlijke momenten te noteren. In de 30ste minuut profiteerde Nico Pieter Bonnema van Westereender balverlies en kon vanaf eigen helft op doelman Johan Jan Kleefstra af. De aanvaller speelde de bal echter op knullige wijze te ver voor zich uit waardoor Kleefstra kon redden. En iets later keerde Kleefstra van dichtbij een poging van Erwin Hoekstra.

In de eerste paar minuten na rust was er gelijk al meer opwinding dan voor rust. Een verre uittrap van doelman Marten van der Kamp belandde bij Nico Pieter Bonnema, maar wederom was Kleefstra hem de baas. Even later probeerde Bonnema het met een lob, de bal zeilde een metertje naast. Aan Westereender kant waren het vooral pogingen van (grote) afstand die het de alles behalve klemvaste doelman Van der Kamp bij tijd en wijle behoorlijk lastig maakten. Helaas voor de thuisploeg viel de rebound telkens net niet voor een Westereender been. René Vellinga kreeg nog een kopkans, maar Van der Kamp tikte over.

Aan de kant van Nijlând kreeg Bonnema nog wat kleine mogelijkheden, maar de spits had het vizier niet op scherp staan deze middag. De wedstrijd bloedde wat dood, maar na 75 minuten spelen kwam er weer wat leven in de brouwerij. Louwrens Wagenaar verspeelde dom de bal en in een poging zijn fout te herstellen vloerde hij een doorgebroken speler en scheidsrechtster Deuring toonde Wagenaar terecht de rode prent. Plots verliet Nijlând wel de verdedigende stellingen en voor Zwaagwesteinde was het alle hens aan dek. Bonnema profiteerde bijna van de numerieke meerderheid, zijn poging belandde gelukkig voor Zwaagwesteinde op de binnenkant van de paal. Wellicht gefrustreerd over zijn gemiste kansen trapte Bonnema even later opzichtig na en was de wedstrijd ook qua aantal spelers weer in evenwicht.

Voor Zwaagwesteinde gloorde er de laatste 5 minuten wellicht nog meer dan een punt en in de 88ste minuut scoorde de thuisploeg zowaar. De fraaie treffer van Wymer de Vries werd echter afgekeurd, Deuring had namelijk een overtreding van invaller Kamal Jansen op doelman Van der Kamp geconstateerd.

In de blessuretijd leek een vrije trap van Wytze Pilat de kruising in te zeilen, maar Van der Kamp zweefde de bal uit de kruising, eindstand 0-0

Een gelijkspel waarmee de thuisploeg niet zoveel opschiet, positief feit is dat men voor het eerst deze competitie na een wedstrijd zonder tegendoelpunt het veld afstapte. Volgende week wacht de erg belangrijke uitwedstrijd tegen degradatie concurrent ONT.