• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde verliest van koploper

DE WESTEREEN – Zwaagwesteinde is er zondagmiddg niet in geslaagd om te stunten tegen Sint Annaparochie. De koploper in de derde klas was te sterk voor de thuisclub en won met 0-3. Door dit resultaat staan de Readtsjes op een zorgelijke 11e plaats en blijven de Bildtkers koploper met nu 4 punten voorsprong op achtervolger Udiros.

Door: Berend van der Meer

Het door blessures en schorsingen geteisterde Zwaagwesteinde speelde in de 1e helft tegen de zeer harde wind in en probeerde de 1e 45 minuten te overleven. In de 6e minuut ging het echter al mis toen Sytze Jorrit Jorritsma de gasten op voorsprong bracht door een corner rechtstreeks in het doel te schieten 0-1. Hierna hadden de bezoekers wel een overwicht maar wist het team van trainer Henk Buning zich goed staande te houden en leek het de pauze te halen met een overbrugbare achterstand. In de 38e minuut zag scheidsrechter Eisinga een klutsbal aan als een bewuste terugspeelbal en gaf Sint Annaparoche een door de Westereenders fel betwiste vrije schop in het strafschopgebied. Theo Valk wist wel raad met dit buitenkansje en schoot door een woud van benen de 0-2 op het scorebord. Het was vervolgens aan Zwaagwesteinde keeper Klaas Atema te danken dat de wedstrijd niet nog voor de rust helemaal werd beslist. In de 44e minuut was Zwaagwesteinde nog dicht bij de aansluitingstreffer maar Johan de Vries kon zijn goede actie net niet doeltreffend afronden.

In de 2e helft viel weinig meer te beleven, de thuisclub probeerde het, met de wind in de rug spelend, wel maar kon de bezoekers niet echt in problemen brengen zodat de aansluitingstreffer uitbleef. Het enige gevaarlijke moment was halverwege de 2e helft toen een omhaal van Jan Eisma net over het doel van goalie Jouke Bosje ging. In de 87e minuut maakte Timo Bijma, na een flitsende aanval over rechts, aan alle onzekerheid een einde door van dichtbij de 0-3 te scoren.

Komende zondag speelt Zwaagwesteinde wederom thuis en wel tegen naaste concurrent Drachten die dit weekend met maar liefst 1-6 wisten te winnen van FFS. Het is echter zaak voor de Readtsjes om weer eens punten te behalen omdat anders de onderste plaatsen wel heel  erg dichtbij komen.