• Datum Donderdag 28 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Paasfakkeltocht “Het Geheim van Pasen”

ZWAAGWESTEINDE – Zondagmorgen 27 maart (eerste Paasdag) werd er een Paasfakkeltocht door Zwaagwesteinde gehouden. De tocht begon om 06:00 uur bij Manege It Bytling waar iedereen een fakkel en een veiligheidshesje kreeg. Er werd een tocht gelopen van ± 5 km langs paden, velden en wegen.

Onderweg stonden op verschillende plaatsen tonnen met vuur te branden en werden er korte meditatieve momenten gehouden en werden er diverse liederen gezongen onder leiding van enkele muzikanten van muziekvereniging Harmonia. Ook werd er een schriftlezing gehouden en gezongen in de hal van het Skkemahûs, wat door een aantal bewoners erg werd gewaardeerd.

Vanuit het Sikkemahûs ging het met gepaste stilte naar de bijzondere begraafplaats waar een schriftlezing en een korte meditatie over De Nieuwe Hemel en de nieuwe aarde werd gehouden. Vervolgens was  er een moment van stilte  waarna: U zij de Glorie en Eens als de bazuinen klinken gezongen werd

Vanaf de begraafplaats ging de stoet weer naar manege It Bytling waar voor iedereen koffie, thee of chocolade melk was met paasbrood en suikerbrood. Deze paasfakkeltocht was georganiseerd door de PKN (in wording) en de Interkerkelijke Evangelisatie Commissie (IEC) De Westereen. Ondanks het regenachtige weer deden er 75 tot 100 personen aan de tocht mee.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 27 maart 2016 om 20:08 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen