• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwembad De Frosk failliet verklaard

ZWAAGWESTEINDE – Zwembad “De Frosk” is dinsdag 5 april door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het zwembad werd in januari 2012 overgenomen door de ConeGroup uit Zeddam. De ConeGroup, inmiddels actief onder de naam NLG, kreeg van de gemeente Dantumadiel destijds € 800.000,- voor exploitatiekosten en groot onderhoud. Daarbij werd door de gemeente als voorwaarde gesteld dat het zwembad minimaal 10 jaar open blijft.

In 2010 werd bekend dat de gemeente haar had voorgenomen om het zwembad af te stoten en zo nodig te sluiten. Op een informatieavond werden er 3000 handtekeningen overhandigd aan de toenmalige burgemeester Aalberts voor het behoud van het zwembad. Later dat jaar werd duidelijk dat de gemeente met de ConeGroup een overeenstemming had bereikt over een traject dat moest leiden tot de overname.

Op 19 juli 2011 werd er in de gemeenteraad gestemd over de overname van De Frosk. Vanuit Zwaagwesteinde waren meerdere bussen met bezoekers van het zwembad naar het gemeentehuis gereden om een punt te maken richting de gemeente en de noodzaak van het zwembad te laten zien. De gemeenteraad stemde in met de overname waarna op 27 januari 2012 de officiële overdacht plaatsvond van het zwembad.

De toenmalig directeur van de ConeGroup, de heer Teunissen, zei destijds kansen te zien om het bad weer rendabel te krijgen, waardoor in ieder geval tot 2022, maar mogelijk ook veel langer de maatschappelijke functie van het zwembad intact kan blijven en de zwemverenigingen haar trainingen en wedstrijden in Zwaagwesteinde kan blijven uitvoeren.

Er is op dit moment een curator aangesteld voor de afhandeling van het faillissement. Deze zal in de loop van de middag reageren. Het zwembad was woensdagochtend nog gewoon geopend.

LEES MEER in ons online dossier: Faillissement Zwembad De Frosk


Archief foto

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 6 april 2016 om 11:52 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen