• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Gehavend Zwaagwesteinde onderuit bij Nijland

NIJLAND- Ook de uitwedstrijd tegen Nijlând heeft voor Zwaagwesteinde een nederlaag opgeleverd. De gasten vochten zaterdag zo’n beetje voor haar laatste kans  voor lijfsbehoud, maar een goed resultaat behoorde nimmer tot de mogelijkheden: 2-0

Door: Ronald van Gennep, foto’s: Erik Visser

Door een waslijst aan afwezigen, moest trainer Van Klaarbergen nog al wat puzzelen aan de opstelling, maar ondanks de vele afwezigen begon Zwaagwesteinde nog niet eens onaardig. Dit mocht ook van de thuisploeg, die massaal inzakte om via de tegenaanval toe te slaan. Na zo’n 17 minuten spelen volgde een uitbraak, waarbij Nico Pieter Bonnema de bal net over het Westereender doel plaatste. Aan de andere kant belandde een vrije trap van Jesse Rozendal net naast het doel van de thuisploeg. In de 22ste minuut wist doelman Johan Jan Kleefstra een doelpunt te voorkomen door een inzet van Bonnema knap naast te tikken. Uit de daarop volgende corner kopte routinier Wieger Boonstra geheel vrijstaand de 1-0 binnen. En toen 5 minuten later Zwaagwesteinde stond te slapen bij een snel genomen vrije trap en Boonstra de perfecte voorzet van Bonnema wist af te ronden was het 2-0 en was de wedstrijd in feite gespeeld. Voor rust kregen Bonnema en Arjan van der Wal nog een paar prima kansen om de score verder uit te breiden, maar dat leed bleef Zwaagwesteinde bespaard.

Wellicht had de wedstrijd nog een andere wending kunnen krijgen als Wymer de Vries de bal direct na rust van dichtbij in het doel had gekopt ipv op de lat, maar voor de rest bleven de gasten onmachtig. Nijlând bakte er ook weinig meer van na rust. De thuisploeg kreeg op de counter bij tijd en wijle veel ruimte, maar speelde dit slordig uit of stuitte of doelman Kleefstra, die weer prima stond te keepen. Een kwartier voor tijd kreeg Zwaagwesteinde uit de kluts nog een behoorlijke kans, maar deze bal belandde luttele centimeters naast het doel van Nijlând keeper Peter van Dalfsen.

Door deze nederlaag is het gat met de nummer 12 (nacompetitieplek) inmiddels 6 punten en alleen een wonder lijkt Zwaagwesteinde nog te kunnen redden.

Komende zaterdag speelt Zwaagwesteinde thuis tegen de nummer voorlaatst It Fean ’58.