• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Actieavond voor behoud zwembad De Frosk

ZWAAGWESTEINDE – Donderdagavond 28 april werd er in de kantine van het failliete Zwembad De Frosk een actieavond gehouden voor het behoud van het zwembad. Aan de oproep om in grote getale naar het zwembad te komen was massaal gehoor gegeven. Naar schatting waren er rond de 300 mensen aanwezig, van jong tot oud. Diverse mensen hadden spandoeken meegenomen.

Op de SGP na waren alle politieke partijen van de gemeente Dantumadiel met één of meerdere raadsleden aanwezig. Nadat zij vooraan in de kantine zaten nam Willem Verf namens het actiecomité het woord en vertelde wat op dit moment de situatie is en met wat voor voorstel het comité komt. Het comité verzoekt de gemeente om, naast het juridische deel, ook het zwembad tot de zomervakantie te exploiteren zodat het comité de kans krijgt onderzoek te doen naar de mogelijkheid het zwembad met vrijwilligers en (deels) betaalde krachten te exploiteren.

De politieke partijen konden natuurlijk niet direct een toezegging doen maar lieten vrijwel unaniem weten dat er op zeer korte termijn gekeken moet worden wat de gemeente in deze situatie kan doen. Aan het einde van de bijeenkomst werd door Anke Wijbenga namens het comité aan alle fractievoorzitters een petitie met het voorstel om het zwembad open te houden aangeboden. Daarnaast bood Verf nog een lijst met handtekeningen aan. In de afgelopen week zijn er meer dan 2.700 handtekeningen verzameld. Deze worden de komende dagen verwerkt en op een later moment officieel aangeboden aan de verantwoordelijke wethouder.

Het zwembad is begin april door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het zwembad werd in januari 2012 overgenomen door de ConeGroup uit Zeddam. De ConeGroup, inmiddels actief onder de naam NLG, kreeg van de gemeente Dantumadiel destijds € 800.000,- voor exploitatiekosten en groot onderhoud en betaalde daarvoor € 1,- aan de gemeente. Daarbij werd door de gemeente als voorwaarde gesteld dat het zwembad minimaal 10 jaar open blijft. Wanneer de gemeente geen actie zal ondernemen zal het zwembad naar alle waarschijnlijkheid zondag 8 mei voor de laatste keer geopend zijn.

De verrichtingen van het actiecomité zijn te volgen op http://comitedefrosk.nl en op hun Facebook pagina.

LEES MEER in ons online dossier: Faillissement Zwembad De Frosk

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 28 april 2016 om 22:00 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen