• Datum Woensdag 24 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Gemeente houdt zwembad niet langer open

ZWAAGWESTEINDE – De gemeente Dantumadiel gaat het failliete zwembad De Frosk niet twee maanden langer open houden. Dat blijkt uit een e-mail die woensdag naar de raadsleden is verstuurd. Het actiecomité had tijdens een actieavond een petitie overhandigd aan de raadsleden met het verzoek dat de gemeente het zwembad twee maanden langer open zou houden zodat het comité kon onderzoeken of er een vereniging of stichting kon worden gevormd om het zwembad met (deels) vrijwilligers te exploiteren.

Afgelopen maandag hadden de fractievoorzitters unaniem aangegeven het verzoek van het actiecomité te ondersteunen en het college van Burgemeester & Wethouders (B&W) verzocht om te gaan onderzoeken of er bij de curator een mogelijkheid is om het zwembad onder dezelfde condities als de afgelopen 4 weken open te houden. “Daarbij is ons echter gebleken dat het verlengen van de huidige afspraken niet mogelijk is.”, zo laat wethouder Wiersma aan de raadsleden weten.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het personeel al ontslag is aangezegd waardoor er binnen twee weken geen personeel meer aanwezig is binnen het zwembad. Daarom is het voor curator Wybe Mollema feitelijk niet mogelijk om het bad open te houden. Hij zou dan tijdelijk personeel moeten aantrekken. Daarnaast is het gebruik van het gebouw een behoorlijke kostenpost: € 35.000,- tot € 40.000,- per maand. Los van het huren zal de gemeente nog meer zaken moeten regelen (personeel, verzekeringen, risico’s, enz.) waardoor de totale kostenpost nog veel verder zal oplopen.

“Het voorgaande maakt dat het voorlopig nog open houden van het zwembad voor de curator geen optie is. Zelfs met de bereidheid van de gemeente om het zwembad in afwachting van de ontwikkeling van alternatieve plannen vanuit de mienskip, komt het moment van 9 mei ook te snel. De curator heeft ook toegewerkt naar dat moment.”, ligt Wiersma toe. Uit een verklaring van de curator blijkt dat de gemeente aan de curator heeft laten weten dat de gemeente zich richt op de afwikkeling van de met de eigenaar van het zwembad gemaakte afspraken om het zwembad vanaf 2012 open te houden voor de duur van 10 jaar en zich in dat verband ook te richten op de terugvordering van de financiële middelen die in het kader van die afspraken zijn verstrekt.

Het plan van het actiecomité was een laatste poging om een (voorlopige) sluiting na 8 mei te voorkomen. Er is vanuit de mienskip in een korte tijd zeer veel werk verzet om een poging te doen om het zwembad langer open te houden. Ondanks dat het niet heeft mogen slagen kan het comité trots zijn wat er in zo’n korte tijd is gepresteerd. Op dit moment hebben zich zes gegadigden gemeld bij de curator die interesse hebben getoond voor een doorstart van het zwembad. Vooralsnog gaat het zwembad vanaf 9 mei dicht.

IMG_1407

 

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 5 mei 2016 om 10:47 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen