• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde na nederlaag in nacompetitie

Buren – Het is Zwaagwesteinde zondagmiddag niet gelukt om zich al in de reguliere competitie in veiligheid te spelen. In de onderlinge ontmoeting op Ameland tegen Geel Wit, dat ook nog niet veilig was, verloren de Readtsjes met 1-0, Door deze nederlaag eindigt Zwaagwesteinde op de 11e plaats wat betekent dat men veroordeeld is tot het spelen van de nacompetitie voor het behoud van het derde klassersschap.

Door: Berend van der Meer

Voor de wedstrijd was het voor beide teams erop of eronder, Zwaagwesteinde had een overwinning nodig terwijl Geel Wit aan een gelijkspel voldoende had om de nacompetitie te ontlopen. Na een aftastende beginfase was de eerste grote mogelijk in de wedstrijd voor de Westereenders. Zwaagwesteinde topscoorder Jan Eisma kon niet profiteren van een slippertje in de Geel Wit verdediging en zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Na al enkele keren dreigend voor het Zwaagwesteinde doel te zijn gekomen kwam de thuisclub na een half uur spelen op voorsprong uit een hoekschop, nadat doelman Klaas Atema in eerste instantie met een prima redding de kopbal van Christiaan Molenaar nog kon stoppen was hij kansloos op de rebound van Mark Molenaar 1-0. Hierna nam Zwaagwesteinde het heft in handen en probeerde het de opgelopen schade nog voor rust te herstellen maar het offensief leverde wel enige kansen op, waarbij Tjitze van der Land de mooiste kans had, maar geen doelpunten.

In de beginfase van de 2e helft ging het team van Wim de Ron & Pieter Santema door waarmee men in de eerste helft was geëindigd namelijk de jacht op de gelijkmaker. Het leek een kwestie van tijd dat deze zou vallen, maar Geel Wit doelman Pieter Oene Smit gaf geen krimp op onder andere een schot van Wim van der Bijl (na goed terugleggen van Peter Jan Schuts) en op een vrije trap van Peter Jan Schuts. Halverwege de 2e helft komt Geel Wit weer beter in de wedstrijd als er gaten komen in de Zwaagwesteinde defensie maar de Amelanders weten geen goed gebruik te maken van de ontstane ruimte. In het slot kwartier zet Zwaagwesteinde nog een keer alles op alles, ook de weer prima spelende Henk van der Wal gaat mee naar voren, maar ondanks het chaotische en onnauwkeurige spel van de Westereenders is men nog 2 maal dichtbij de gelijkmaker via schoten van Wim van der Bijl en Henk van der Wal maar wordt er niet meer gescoord. Na ruim 51 minuten spelen fluit de prima leidende scheidsrechter Teuben voor de laatste keer met een 1-0 eindstand op het scorebord.
Zwaagwesteinde kan zich nu opmaken voor de nacompetitie. Volgende week is men vr

ij maar op zondagmiddag 29 mei moet men dan thuis aantreden tegen de winnaar van de wedstrijd SC Bolsward tegen THOR. Een week later volgt nog een uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander. De winnaar van deze 2 wedstrijden speelt volgend jaar in de derde klas. Als Zwaagwesteinde met dezelfde inzet weet te spelen als tegen Geel Wit en iets meer geluk heeft, dan moet het mogelijk zijn om in deze nacompetitie tot een goed resultaat te komen zodat men ook volgend jaar weer in de derde klas speelt.