• Datum Donderdag 18 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Comité De Frosk blijft zich inzetten

Het comité De Frosk blijft zich actief inzetten voor het zwembad De Frosk. Er zijn ondertussen nieuwe mensen bij het comité gekomen. Het idee van het comité is het starten van een stichting of vereniging die het zwembad exploiteert. Vrijwilligers en professionele medewerkers zullen in de nieuwe opzet samenwerken. Inmiddels heeft de KNZB al laten weten te zullen ondersteunen bij het uitwerken van de plannen. Ook de gemeente Dantumadiel wil in principe meewerken aan de realisatie van het streven van het comité. Volgens het comité zal de NLG holding, die in principe verantwoordelijk is voor het faillissement, door de gemeente met juridische middelen tot verantwoordelijkheid worden gebracht.

Dit is het idee het comité:
Een eenvoudig zwembad van 25 meter, waar alle maatschappelijke functies voortgezet worden zoals: zwemlessen, activiteiten voor ouderen en mensen met een beperking, zwemclub, enz.  Het meest noodzakelijke onderhoud aan het zwembad zal voor de heropening moeten plaatsvinden. Daarna kan langzaam de nodige verbeteringen worden gerealiseerd.

Veel ondersteuning
De bevolking van Dantumadiel wil graag dat het comité actief blijft. Dat blijkt onder andere uit de 2954 echte handtekeningen, die zij in de laatste week van april door enthousiaste vrijwilligers hebben opgehaald. Voor vrijwilligers in de toekomst ziet het comité dan ook geen problemen. Diverse mensen gaven al aan dat ze graag de handen uit de mouwen willen steken. Over het draagvlak voor een “mienskipsorganisatie” maakt het comité zich dan ook geen zorgen.

Aanbieden handtekeningen
Vanwege de vakanties was het tot nu toe nog niet mogelijk om tot een afspraak te komen met de verantwoordelijke wethouder, de heer Piersma. Volgende week zal een delegatie van het comité de handtekeningen aanbieden. Bij die gelegenheid wil het comité met de wethouder overleggen hoe de gemeente en het comité zo effectief mogelijk samen kunnen werken om tot een heropening van het zwembad te komen op een zo kort mogelijk termijn. In ieder geval zullen Willem Venema, voorzitter van de zwemclub en lid van het comité en Anke Wijbenga, ook actief in het comité, aanwezig zijn bij het aanbieden van de handtekeningen.

Benadeelde clubs
De zwemclub wil graag doorgaan, maar is haar bad kwijt. Het lijkt niet realistisch om te verwachten dat de club in een ander bad verder kan. Ook de tennisclub, die gebruik maakt van de kleed- en doucheruimtes, heeft hinder van de sluiting van het zwembad. De tennisclub wordt op dit moment nog benaderd met het verzoek om deel te nemen in het comité.

Jammer dat het bad niet langer open kon blijven
Dat het de gemeente en de curator niet is gelukt om tot een oplossing te komen om het zwembad open te houden voor een redelijk bedrag, is voor het comité en voor het toekomstige bestuur een extra complicatie. Na een heropening zal het tijd kosten om de bezoekersaantallen weer op peil te krijgen. Het comité zal bezoeken met actuele informatie via de website, Facebook en persberichten op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Draagvlak bij de gemeente is een opsteker
Dat de gemeenteraad unaniem achter het comité staat, geeft het comité kracht om door te gaan. Ook de verantwoordelijk wethouder gaf informeel aan dat hij zich wou inzetten voor de realisatie van het plan van het comité. Daar is het comité blij mee, want zonder inzet van de gemeente heeft het plan geen kans van slagen.

Bestuursleden gezocht!
De eerste activiteit die het comité zal behandelen wanneer het gesprek met de wethouder positief verloopt, is een zoektocht naar kandidaat-bestuursleden voor de nieuwe Frosk-organisatie. Wie belangstelling heeft of suggesties heeft voor mogelijk geschikte kandidaten kan dit laten weten aan iemand van het comité.

Leden comité:
Op dit moment zijn de volgende mensen van het “Komitee De Frosk”: Tedde Idsardi, Renate Gijbels, Bettie Peterson, Willem Venema, Willem Verf, Lutske van der Wal, Wiep Douma, Albert Wijbenga en Anke Wijbenga.

Anke is ook de contactpersoon voor wie naar aanleiding van dit persbericht meer informatie wil hebben: per e-mail is het comité te bereiken via komiteedefrosk@gmail.com.

LEES MEER in ons online dossier: Faillissement Zwembad De Frosk

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 19 mei 2016 om 18:18 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen