• Datum Donderdag 28 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Talant gaat beginnen met nieuwbouw

ZWAAGWESTEINDE – Nog voor het einde van dit jaar gaat Talant starten met de nieuwbouw van een appartementen complex aan de Sportloane in Zwaagwesteinde. Het nieuwe appartementencomplex gaat woonruimte bieden aan 24 cliënten met een verstandelijke beperking. Als alles volgens planning verloopt, wordt het gebouw in juli 2017 opgeleverd.

De nieuwbouw is een langgekoesterde wens van cliënten, verwanten en medewerkers maar ook van de inwoners van De Westereen. Talant is nauw verbonden met het dorp, waar cliënten al jaren deel uit maken van de gemeenschap. In het gezamenlijk gedragen initiatief hebben verwanten een belangrijke rol gespeeld door het voortouw te nemen.

IMG_3921-border

De beoogde bewoners van de 24 nieuwe appartementen zijn de cliënten die nu nog wonen in de Daniel Bosmastraat en cliënten die op een wachtlijst staan voor een woning in De Westereen. De woningen in de Daniël Bosmastraat voldoen niet meer aan de huidige woonwensen van de bewoners. Het nieuwe appartementencomplex biedt cliënten straks een zelfstandig onderkomen met meer privacy en vrijheid.

Talant helpt mensen met een beperking in Friesland hún leven te leiden. Of het nu gaat om wonen, werk- en dagbesteding of leren, om 24-uurszorg of enkele uren begeleiding per week: de zorg en ondersteuning die Talant biedt, past bij de vraag en de individuele mogelijkheden.

Nog niet alle appartementen zijn op dit moment bezet. Indien mensen opzoek zijn naar een woonplek met begeleiding voor een familielid, kunnen zij contact opnemen met Klaas Wijnsma, hoofd wonen Talant in De Westereen. Zijn e-mailadres is k.wijnsma@talant.nl.

IMG_3927-border

IMG_3931-border

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 16 juni 2016 om 19:37 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen