• Datum Woensdag 24 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Portugees wint afvalkoers bij KNSB Baan Competitie

ZWAAGWESTEINDE – De Portugees Diogo Marreiros heeft woensdagavond 13 juli de afvalkoers in Zwaagwesteinde gewonnen tijdens de 7e KNSB Baan Competitie welke gereden werd op de 200 meter baan van Skeelervereniging IDS. Tweede werd zijn landgenoot Martyn Dias en het brons was voor Luc ter Haar uit Heerenveen. De afvalkoers bestond uit 75 ronden, goed voor 15 km. Bij de dames, welke 50 rondes (10 km) reden, schreef de Meppelse Elma de Vries de winst op haar naam. Het zilver ging naar Lisanne Buurman uit Heerenveen, gevolgd door Elsemieke van Maaren uit Zuilichem die er met het brons vandoor ging.

Lokale IDS rijder en favoriet Gerrie van Lingen uit Twijzelerheide pakte brons op de 500 meter bij de senioren heren. Verder eindigden Ruben Marinus en Wander de Boer resp. 7e en 8bij de 500 meter junioren A heren. Tijdens de afvalkoers moesten Marinus en De Boer tijdens de race afhaken en werden 5e en 9e. IDS hoofdtrainer Ian van Zutphen behaalde tijdens de afvalkoers een 6e positie bij de senioren heren. Van Lingen deed niet mee tijdens de afvalkoers.

Tot vlak voor de start was het spannend of de gebroeders Mulder en enkele andere toppers mee zouden doen met deze wedstrijd. Mede door de aankomende Europese Kampioenschappen welke volgende week plaatsvind hebben deze spijtig genoeg toch nog moeten afzeggen. Desalniettemin werd er fanatiek gereden en was er voor het publiek genoeg sensatie te zien. Naast diverse valse starten (wat een gele kaart opleverde) werd o.a. Remon Kwant uit Heerenveen gediskwalificeerd nadat hij de Portugees Diogo Marreiros naar achteren probeerde te duwen tijdens de finale bij de senioren heren 500 meter

Voor de volledige uitslag klik hier.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 13 juli 2016 om 23:07 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen