• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Anouska Koster derde met Rabo Liv tijdens ploegentijdrit in Zweden

ZWEDEN – Wielrenster Anouska Koster uit Zwaagwesteinde is vrijdag 19 augustus met haar ploeg Rabo Liv als derde geëindigd in de ploegentijdrit in Vargarda, Zweden. De ploeg kon leven met een derde plaats achter Boels-Doelmans en Cervélo-Bigla. Anouska reed met haar ploeggenoten een gemiddelde van 48 kilometer per uur en hiermee moesten ze 1:16 minuut toegeven op de winnaressen.

Zondag 21 augustus stond er een wegrit van 141 kilometer op het programma in Vargarda, die net als de ploegentijdrit meetelde voor de Women WorldTour. In deze wegrit reed Anouska naar een veertiende plek, 48 seconden op winnares Emilia Fahlin. Het parcours was glooiend met meerdere onverharde stroken. De snelheid was hoog en Rabo Liv liet zich meerdere keren goed voorin zien. Op de laatste onverharde strook, vijftig kilometer voor de finish, reed een kopgroep van negen weg met daarbij Anouska’s ploeggenote Shara Gillow.

In de laatste twintig kilometer spanden Anouska en Moniek Tenniglo zich in om Anna van der Breggen en Roxane Knetemann aan te laten sluiten bij de koplopers. Helaas lukte het ze echter niet om de oversteek te maken. Uiteindelijk behaalde Shara Gillow namens Rabo Liv de beste uitslag met een negende plek, en moest Anouska genoegen nemen met de veertiende plaats.

1

2

3

4

5

Foto’s: Anton Vos / Cor Vos

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 21 augustus 2016 om 20:54 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen