• Datum Zaterdag 20 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Eerste editie “Met Glans van de Schans”

ZWAAGWESTEINDE – Meer dan 80 deelnemers deden zaterdag 3 september mee aan de eerste editie van “Met Glans van de Schans”, wat gehouden werd in de passantenhaven van Zwaagwesteinde. Het evenement werd georganiseerd door “Doarpsfeest De Westereen” in samenwerking met de Westereender Keaplju. Nadat de deelnemer met een verreiker naar het platform werd gebracht kon de deelnemer plaatsnemen op een rubberen band. Na het startschot duwden twee vrijwilligers van de brandweer van Zwaagwesteinde de deelnemer naar beneden waarna deze, eenmaal in het water terecht gekomen, zo snel mogelijk naar de bel moest zwemmen zodat de tijd werd gestopt.

Rond 16:00 uur werd er gestart met de eerste categorie: kinderen/jeugd van 10 tot 16 jaar. Nadat alle deelnemers waren gefinisht was er een korte pauze waarbij zanger Jelle Jitze een aantal nummers ten gehore bracht. Hierna waren de dames aan de beurt. Vervolgens was er weer een korte pauze en liet zangeres Gyna van haar horen. Als laatste was het de beurt aan de heren. Een aantal deelnemers waren verkleed wat soms voor hilarische momenten zorgde op de schans of in het water.

Direct na afloop vond de prijsuitreiking plaats en kregen de winnaars een enveloppe met Westereender Keaplju waardebonnen. Vervolgens bleef het nog lang gezellig bij de passantenhaven onder het genot van een hapje en een drankje en met live muziek van Jelle Jitze en Gyna.

Kinderen / jeugd van 10 tot 16 jaar:
1. Henri van Wieren (9.09 seconden)
2. Janneke Visser (10.29 seconden)
3. Haise Marinus Bosma (10.58 seconden)

Dames:
1. Juliska van Dasselaar (9.14 seconden)
2. Sarah Alstein (10.21 seconden)
3. Pietsje Visser (11.02 seconden)

Heren:
1. Jacob de Roos (7.76 seconden)
2. Sietse Wijbenga (7.84 seconden)
3. Yoell Veenstra (8.07 seconden)

Beste outfit:
De Monniken

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 3 september 2016 om 21:12 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen