• Datum Zaterdag 20 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Burenhulp De Westereen

Vroeger waren de sociale verbanden in een dorp of wijk sterk,  het vragen en bieden van hulp aan elkaar ontstond vrij gemakkelijk. Tegenwoordig is dit niet meer zo vanzelfsprekend.

Mensen kunnen door verschillende oorzaken en omstandigheden moeite ervaren om hulp te vragen of deze te bieden.  Om zorg en hulp van en naar elkaar weer dichter naar de mensen uit de eigen buurt en/of het dorp te brengen kan een Burenhulpdienst hierin iets betekenen.

De Burenhulpdienst is een organisatie bestaande uit vrijwilligers. Zij bieden een helpende hand waar nodig , wanneer dit niet aanwezig is in eigen omgeving en sociaal netwerk. Het is een georganiseerde vorm van burenhulp.

Met de Burenhulpdienst wordt de mogelijkheid geboden om hulp te bieden of vragen. Het eigen sociale netwerk van de buurt-inwoners kan op deze manier worden uitgebreid. Vraag en aanbod vinden elkaar op deze manier.  Het gaat om diensten die je als inwoners voor elkaar kan doen, zonder dat er direct iets tegenover staat. Dit kan van alles zijn zoals vervoer en begeleiding, ondersteuning boodschappen en tuinwerkzaamheden, kleine klusjes/reparaties in en om huis en oppas huisdieren bij ziekte.

Iedereen heeft weleens een vraag. Vaak heeft u ook wel iets te bieden. Want wat voor u een kleine moeite is, kan voor een ander juist heel veel betekenen. Als vrijwilliger hoeft u echt niet altijd klaar te staan. U kunt ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het u uitkomt.

Voor het samenbrengen van vraag en aanbod door de bemiddeling van Burenhulpdienst betaalt u als hulpvrager niets. U betaalt evt. alleen een onkostenvergoeding aan de vrijwilliger. Een voorbeeld hiervan is benzine- of  parkeerkosten bij een bezoek aan een ziekenhuis. Bij de Burenhulpdienst is het niet:  voor wat hoort wat, als u iets vraagt hoeft u niet iets aan te bieden als u dat niet kunt.

Om u een indruk te geven wat u kunt vragen aan hulpklussen, zijn hieronder enkele voorbeelden gegeven:

  • Kunt u moeilijk zelf boodschappen doen?
  • Lukt het niet het onkruid weg te halen in de tuin?
  • Bent u door uw rug gegaan en is er niemand die uw hond even uit kan laten?
  • Vind  u het prettig als er iemand meegaat bij een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis?

Stichting Welzijn Het Bolwerk initieert in meerdere dorpen in Dantumadeel en Dongeradeel de Burenhulpdienst en waar nodig bieden zij ondersteuning.

Daarom vragen we uw hulp om vrijwilliger te worden. Het kost niet veel van uw tijd en zo helpen we elkaar!  Een mooi initiatief voor en door de inwoners van De Westereen.

Heeft u een hulpvraag of wilt u zich als vrijwilliger aansluiten bij de Burenhulpdienst?

Neem dat contact op met :

Stichting Welzijn Het Bolwerk, tel. 0519-292223 of via mail info@het-bolwerk.eu

Contactpersonen Steunpunt Burenhulpdienst: Jetske Leijenaar en Henk Jaap Bakker.

U kunt ook contact opnemen met de mienskipswurker van uw dorp, Coby Dijksma, tel. 0519-292223.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 14 september 2016 om 17:37 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen