• Datum Donderdag 28 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde en Rijperkerk verdelen punten

DE WESTEREEN- De wedstrijd tussen Zwaagwesteinde en Rijperkerk leverde afgelopen zaterdag geen winnaar op. Gezien de late gelijkmaker mocht de thuisploeg hier misschien nog wel het meest blij mee zijn, al waren er voor beide partijen ook genoeg kansen om het duel naar zich toe te trekken: 1-1.

Door: Ronald van Gennep. Foto’s: Erik Visser

Het eerste bedrijf kan het best worden omschreven als gezapig, mat of tam. De thuisploeg had een licht overwicht maar meer dan een handvol hoekschoppen leverde dit aanvankelijk niet op en omdat de kwaliteit van de getrapte corners (weer) te wensen overliet ontstond hieruit geen enkel gevaar. In de 26ste minuut leverde de eerste serieuze doelpoging wel bijna een treffer op. Lieuwe de Roos kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven van een Rijperkerker verdediger, waarna doelman Redmer Jorna slechts kansloos kon toe kijken hoe de Roos mooie lob op de kruising uiteen spatte. Even later scoorde de Roos na een mooie aanval wel, maar arbiter Blom annuleerde de treffer wegens buitenspel. Aan de andere deed Rijperkerk haar beklag bij de arbiter, toen Jesse Rozendal de bal verspeelde en aan de noodrem moest trekken en het was inderdaad merkwaardig dat Rozendal er zonder (rode) kaart vanaf kwam. In de slotminuut kopte Paul Veenstra de bal namens de gasten uit een vrije trap tegen het net, helaas voor hem het zijnet.

In de tweede helft viel meer te beleven, zoals een vroeg doelpunt. Johannes Meyer schoot na een één tweetje raak, al ging de dank van de gasten ook uit naar thuisclub doelman Roelof van der Ploeg die het ongevaarlijke schot van Meyer knullig door zijn vingers liet glippen. Even later was het de beurt aan Rijperkerks centrale verdediger Rutger Bosch om te blunderen. De ervaren Bosch maaide over een voorzet van Sven Rozendal, waarna René Vellinga van dichtbij, wellicht geschrokken door de plotselinge kans (en het moest ook met de iets minder goeie linker) de bal over ramde. Na een goeie solo van Rozendal en dito terugleggen stuitte Lieuwe de Roos van dichtbij op Jorna. Aan de andere kant was Anne Epema eerder bij de bal dan Roelof van der Ploeg, lobde het leder vervolgens keurig over de doelman, waarna de twee in botsing kwamen. Dat arbiter Blom hier, tot woede van Rijperkerk, een overtreding van de aanvaller in zag klopte van geen kant.

Even later claimde Zwaagwesteinde een strafschop, toen Louwrens Wagenaar opzichtig in de rug werd geduwd, maar de leidsman wuifde het weg, al was dit feit niet in dit verslag terecht gekomen als Henk van der Wal de bal bij de tweede paal gewoon had binnengetikt, maar hij maaide half langs de bal. Grote kansen missen, daar konden ze bij de gasten ook over mee praten. Na een counter schoot Johannes Meyer de bal recht en hard op doelman Van der Ploeg, waarna Mark Hendriks het presteerde om de rebound van dichtbij over te schieten en dat was een prestatie van formaat. De gelijkmaker kwam 10 minuten voor tijd. Zwaagwesteinde kreeg aan de zijlijn om onduidelijke redenen een vrije trap van arbiter Blom. Deze bal van Sven Rozendal vloog in 1 keer in het doel, al toucheerde Robin Feenstra de bal (onbedoeld) heel licht met zijn lichaam. Maar goed ook, want Rozendal had niet gezien dat de arbiter de hand in de lucht had gestoken (indirecte vrije bal dus), maar dankzij de onbedoelde touch van Feenstra telde de goal. In het slot was Zwaagwesteinde nog het dichtst bij een overwinning. René Vellinga schoot de bal na een mooie actie van de alweer keihard werkende Robin Feenstra recht op doelman Jorna en in de slotseconde verraste Vellinga de doelman bijna met een laag genomen vrije trap vanaf de zijkant, maar ook de Westereender voorwaartsen waren verrast en de Derbystar belandde net langs de verkeerde kant van de paal, waarna Blom er een einde aan maakte.

Gezien de kansen en wedstrijdbeeld was de uitslag te billijken, al had er voor beide partijen ook meer (en dus ook minder) ingezeten.

Volgende week wacht de equipe van Klaas Zandberg een uitwedstrijd tegen Kollum, aanvang 14:30 uur.

img_6091

img_6096

img_6100

img_6103

img_6122

img_6131

img_6136

img_6159

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 19 september 2016 om 11:17 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen