• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde te sterk voor THOR

De Westereen – Zwaagwesteinde heeft zondag het trouwe thuispubliek getrakteerd op een overwinning tegen THOR. Na een 1-1 ruststand wonnen De Readtsjes uiteindelijk verdiend met 2-1. Matchwinnaar werd Marco Ahmed die een kwartier voor tijd  de 2-1 wist te scoren. Door dit resultaat stijgt Zwaagwesteinde met 9 punten uit 6 wedstrijden naar de 6e plaats op de ranglijst.

Door: Berend van der Meer

Zwaagwesteinde was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en kreeg in de openingsfase via Marco Ahmed al een prima kans. Na 11 minuten spelen valt de 1-0 wanneer Johannes van der Galiën vanaf rechts kan doorgaan en via de binnenkant van de paal weet te scoren. Hierna houdt de thuisclub het initiatief maar valt het doelpunt aan de andere kant. De eerste goede mogelijkheid wordt door de gasten uit Lippenhuizen direct benut wanneer Yme Kroon een voorzet vanaf links van dichtbij achter Zwaagwesteinde doelman Bert Boddema weet te koppen.

In de 2e helft draaide de thuisclub direct de duimschroeven aan en werd THOR ver teruggedrongen op eigen helft. In de 50e minuut was het Johannes van der Galiën, die na een prima pass van broer Tjalling, de kans op zijn 2e doelpunt kreeg maar hij moest dit keer zijn meerdere erkennen in de geroutineerde THOR doelman Ernst Pieter Bantema, De volgende kans was weer voor Johannes van der Galiën toen hij na een vrije trap van WIerd de Vries de bal kreeg maar net voorlangs schoot. De gasten werden nauwelijks gevaarlijk tot de 70e minuut toen Marco Rozenburg via een afstandsschot de lat scheerde van het Zwaagwesteinde doel. Het leek erop dat het team van Wim de Ron vergat zichzelf te belonen totdat het in de 78e minuut weer een vrije trap mocht nemen. Dit keer was het Jan Smid die mocht aanleggen, Ernst Pieter Bantema wist zijn harde schot niet vast te houden en het was de attente Marco Ahmed die vanaf dichtbij de rebound wist te verzilveren 2-1. In het laatste kwartier zetten de gasten nog alles op alles om de gelijkmaker te forceren maar de stugge Zwaagwesteinde defensie gaf niets meer weg zodat na het laatste fluitsignaal van scheidrechter M. Brouwer de Westereenders hun 2e overwinning konden bijschrijven.

Volgende weekend kent Zwaagwesteinde geen competitieverplichtingen, hierna volgen 2 uitwedstrijden tegen resp. Haulerwijk en De Wilper Boys zodat pas op 13 november de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Gruno op het programma staat.