• Datum Donderdag 28 Maart 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Teams Judo A-Zeven winnen Dutch Open teams

Op Pagedal in Stadskanaal (Groningen) werden zaterdag 15 oktober de Dutch Open teams gehouden. In zowel het jongens A-zeven teams tot 12 jaar en het meisjes team tot 15 jaar stonden judoka’s van de Kings.

Het jongens team bestaande uit Mark Klokman -31 kg, Esben Poelstra -34 kg, Quinten vd Veen -38 kg, Sam Sprenger -42 kg en Nils Baalmans waren oppermachtig in de poule fase. Ze versloegen achtereenvolgens Bijsterbosch/Haagsma, Dijkmansport en FMT budo telkens met 5 – 0.
In de kwart finale werd JV Vos na een 3 – 0 voorsprong verslagen met 3 – 2. In de halve finale werd Judo Topsport Oost-Groningen met 4 – 1 verslagen. In de finale moest er worden aangetreden tegen Czarni Bytom uit Polen. Die hadden in de andere halve finale gewonnen met 4 – 1 van Judo A-zeven 2. Het beloofde een spannende strijd te worden. Echter de jongens van Judo A-zeven waren super scherp en goed en wonnen dan ook met 5 – 0.
Dus de titel voor de jongens van A-zeven.

Ook de meisjes tot 12 jaar waren super goed vandaag. Minke de Ruiter, Rumaisa Ifrisan, Milou Hendriks, Lais Schottert en Annafleur Visser wonnen ook hun 1e partij met 5 – 0 van Bijsterbosch/Haagsma. Ook de volgende partijen in de voorronde werden duidelijk gewonnen. Alleen Dijkmansport 2 werd spannend. 3 – 2. De andere partijen 4 – 1.
In de halve finale wonnen ze ook met 3 – 2 van Dijkmansport 1. Ook de meisjes tot 12 jaar moesten het opnemen tegen het Poolse Czarni Bytom. Ook de meisjes wonnen de titel. 3 – 2. Minke, Milou en Lais brachten de 3 winstpunten binnen.

De meisjes tot 15 jaar stonden ook goed te judoën, maar vielen met buiten de top 3. In dit team stond Rixt Geertsma.

De jongens team 2 tot 12 jaar werden in de poule 2e en wonnen in de kwartfinale van Shogonai. De halve finale ging verloren tegen Czarni Bytom. De herkansing werd daarna verloren van Veendam. 5e. Team 3 werd 3e in de poule. Zij wonen met 5 – 0 van BVHS. Ook team 4 kwam niet door de poule.

Zondag waren de jongens tot 15 en tot 18 jaar aan de beurt. In het team tot 15 jaar zaten Nathan Klokman, Hessel Nicolai en Thomas Kingma van de Kings. Het team werd voor de eerste ronde vrijgeloot. In de 2e ronde werd Dijkmansport uit Groningen met 4 -1 verslagen. Daarna moest het team tegen Veendam / judo instituut Noord. Dit team werd met 3 – 2 verslagen waardoor het de heren zich plaatste voor de finale. In de finale werd met 2 – 3 nipt verloren van een sterk team uit België. Al met al een erg knappe 2e plek. Een judoteam uit Stockholm in Zweden maakte het fraaie internationale podium compleet.

De heren tot 18 jaar met Hessel en Redmer Nicolai heeft goed staan judoën maar wist helaas geen prijs te halen.

het-12-team-jongens-wint-het-dutch-open-teams-kampioen

het-15-team-met-een-knappe-2e-plek

het-15-team-wint-met-0-5-tegen-de-polen

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 18 oktober 2016 om 13:29 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen