• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Brugchelencamp faciliteert ambulancegroepen

DE WESTEREEN – Op Woensdag 23 november heeft Kijlstra Ambulance groep  en het AZG Ambulance Zorg Groningen voor de vierde keer gebruik mogen maken van de locatie woonzorgcentrum Brugchelencamp in De Westereen voor ‘assessments zorgambulance’. Deze assessments zijn testen die tijdens gesimuleerde praktijksituaties plaatsvinden. Hierbij wordt gekeken naar de bekwaamheid en de competenties van de medewerker. Op basis van de uitslag wordt per individu een ‘scholingsplan op maat’ vastgesteld.

Met de positieve ervaringen uit 2015 was een nieuwe afspraak snel beklonken. Er werd net als vorige jaren gebruik gemaakt van enkele ingerichte appartementen die beschikbaar werden gesteld door bewoners en overige ruimtes. De flexibiliteit en Friese nuchterheid van de organisatie en de bewoners kenmerkt deze prachtige locatie. Als onderdeel van Elkander ademt woonzorgcentrum Brugchelencamp in De Westereen de sfeer van een gemoedelijk Fries zorgcentrum uit. Dit komt het realiteitsgevoel tijdens assessments natuurlijk erg ten goede, waardoor het zorgt voor een positieve bijdrage van de assessments zorgambulance.

De zorgambulance is een speciaal soort ambulancevervoer en heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld. Hoewel de achterliggende visie bijna hetzelfde is als die bij de ‘normale’ ambulance, zitten er verschillen in de inzet van de ambulance, de uitvoering van het voertuig en de kwaliteiten en competenties van het personeel. Op de zorgambulance wordt zorg verleend aan patiënten met een laag complexe zorgvraag. Laag complexe zorgsituaties laten zich omschrijven als voorspelbare, niet levensbedreigende situaties.

img_4946

img_4950

img_4951

img_4957

img_4960

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 25 november 2016 om 20:30 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen