• Datum Zaterdag 20 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

DE WESTEREEN – Vanaf 25 januari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats in de Bibliotheken, Kinderopvang en in diverse peuterspeelzalen. Maandagmorgen 30 januari vond in de Bibliotheek van De Westereen en voorleesochtend plaats voor de kinderen van Peuterspeelzaal It Boartershûske uit Twijzelerheide.

De juffen Akke en Geeske, samen met stagiaires Ilse en Geertsje en vele ouders waren met 12 kinderen naar de bibliotheek gekomen. Tjitske van der Velde (medewerkster Team Educatie van de Bibliotheken Noord Fryslân) las voor uit het boek ‘De kleine Walvis’ van Benji Danvis. (Prentenboek van het jaar 2017).

Het boek ging over een kleine jongen, Boy genaamd, die met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Boy vindt na een stormachtige nacht een jonge walvis op het strand en dat is het begin van een bijzondere vriendschap en een mooi verhaal.

De kinderen maakten daarna nog een speelse rondgang door de bibliotheek, kregen allemaal een luisterdiploma en een zeesliert. Voor de peuterspeelzaal was er het boek “De kleine Walvis” en een klein walvisje. De juffen en ouders konden tijdens het bezoek een kopje koffie / thee nuttigen.

Tijdens de voorleesdagen stimuleert de Bibliotheek het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen bevordert het leesplezier en de taalontwikkeling van jonge kinderen en de band tussen ouder en kind.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op maandag 30 januari 2017 om 20:19 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen