• Datum Donderdag 18 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Geslaagde editie van het RegioBank 4 vs 4 toernooi

DE WESTEREEN – Op dinsdag 21 februari en woensdag 22 februari werd er een 4 tegen 4 voetbaltoernooi gehouden voor de jeugdleden van VV Zwaagwesteinde op Sportpark De Wieken. Organisatoren Herman Alberts en Theo Elzinga moesten vanwege hun voetbal trainerscursus van de KNVB een activiteit organiseren en kwamen op het idee om een 4 tegen 4 toernooi in de voorjaarsvakantie te houden bij VV Zwaagwesteinde.

Op dinsdagmiddag waren het eerst de F en E pupillen van VV Zwaagwesteinde die mochten aantreden. Op woensdagmiddag mochten de D pupillen en C junioren hun kunsten vertonen. Het aantal aanmeldingen voor het toernooi waren maar liefst 87. Op dinsdag werd onder prachtige weersomstandigheden de eerste voetbalmiddag gehouden. Er werd gespeeld op 4 velden, waarvan 2 velden voor de F pupillen waren en 2 voor de E pupillen. 1 van deze velden was het door RegioBank De Westereen beschikbaar gestelde boardingveld. Als extra activiteiten waren de Speedmaster en Goalshot gerealiseerd, waarbij je bij de Speedmaster je schotkracht/snelheid kon meten en je bij de Goalshot juist gericht moest schieten.

Bij de F pupillen werden de jeugdleden opgedeeld in 6 teams en bij de E pupillen werden er 4 teams gevormd. Er werden deze middag vele mooie wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk wist Chelsea bij de F pupillen de meeste punten bij elkaar te sprokkelen en was daarmee winnaar van het toernooi. Bij de E pupillen ging de toernooiwinst naar Valencia, die in een spannende finale uiteindelijk met 1-3 wist te winnen van Manchester United.

De prijzen waren echter te verdienen bij de Goalshot en Speedmaster. Bij de F pupillen ging de eerste prijs naar Geart Vriesinga, de tweede plek was voor Menno Hoekstra en als derde eindigde Jan Zwaagstra. Bij de E pupillen was de eerste prijs voor Yannick Boonstra, als tweede eindigde Dimitry de Hoop en de derde plek ging naar Nick van der Bijl. Alle prijswinnaars ontvingen een mooie voetbal die werd aangeboden door de Club van Honderd, van de zondagafdeling van VV Zwaagwesteinde. Alle deelnemers ontvingen een mooie medaille en een RegioBank bidon. De medaille werd aangeboden door Stichting Vrienden van ZM, van de zaterdagafdeling van VV Zwaagwesteinde.

Alhoewel de weersvoorspellingen voor woensdag niet al te best waren, bleken de weergoden ons goed gezind en bleef het ‘s middags droog. Omdat het aantal aanmeldingen bij de C junioren tegenviel werden deze gemixt met de D pupillen om zo toch met het toernooi mee te kunnen doen. Uiteindelijk werden er 6 teams gevormd en werd er gestreden op de 2 veldjes, waaronder het boardingsveld. Het fanatisme spatte er deze middag vanaf, ook bij de coaches. Vele mooie duels werden uitgevochten en er werd volop gescoord.

De Finale ging tussen Real Madrid en Chelsea. Waar Real Madrid tijdens de pouleronde nog wist te winnen met 2-3, nam Chelsea tijdens de finale revanche en versloeg Real Madrid met maar liefst 7-2. Ook deze middag waren de prijzen weer te verdienen bij de Speedmaster en de Goalshot. De eerste plek ging naar Pieter Postma, de tweede plek werd een prooi voor Jesse Vos en als derde ging ook Jort Wagenaar er met een prijs vandoor. Zij ontvingen ieder een mooie voetbal.

Tijdens dit evenement kreeg de organisatie hulp van maar liefst 25 vrijwilligers, waardoor het toernooi een groot succes werd.

Film

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 23 februari 2017 om 13:40 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen