• Datum Zaterdag 20 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

J. v.d. Meer brengt gedichtenbundel uit

De Westereen – 11 maart a.s. komt de gedichtenbundel uit van Jan van der Meer. Hij brengt deze bundel uit tijdens de open dag bij Treast in De Westereen.

Jan van der Meer (1969) getrouwd en woonachtig in Oosternijkerk, is meer dan 23 jaar werkzaam geweest binnen de zorg. Eerst als broeder, later als leidinggevende en ook als gastdocent. Vanuit zijn werk dáár maar ook vanuit pastorale achtergrond kwam hij veelvuldig met mensen in contact die afscheid moesten nemen van het leven, hetzij zélf, hetzij een naaste.
Vanaf 1998 leidt hij afscheidsdiensten zowel kerkelijk als niet-kerkelijk en sinds 2014 is hij gestopt met zijn werk binnen de zorg en begeleid hij als ZZP-er op full-time basis mensen en hun nabestaanden in dat laatste proces van hun zijn hier in het leven. Die begeleiding en ondersteuning bij afscheid en rouw is niet persé gebonden aan een kerk, geloofsgemeenschap of religie, maar sluit aan bij dat wat de persoon in kwestie nodig heeft. Dus bij wat bij hem of haar past en wat zijn of haar eigen wensen samen met die van de nabestaanden in deze zijn. Daarnaast begeleid Jan nabestaanden die tegen problemen aanlopen in het rouwproces na verlies. Mens voor mens dus. De naam die ook zijn onderneming draagt en die precies de aard en de visie weergeeft van zijn werkzaamheden in deze.

Jan van der Meer plaatste op facebook regelmatig een zelf geschreven gedicht. Na enige tijd volgenden er steeds meer vragen: “komt er ook een gedichtenbundel?”. Uiteindelijk werd na inzet op facebook door Nantje de Boer en Ingrid Dijkstra, twee oud-collega’s van Jan, toch besloten om een gedichtenbundel te gaan uitbrengen.
Omdat de keus uit Nederlands- of Friestalig lastig kiezen was, heeft Jan van der Meer gekozen om een mix te maken in deze bundel. Vandaar ook een mix in de titel van deze gedichtenbundel: “Foar dy… voor jou…”
Waarbij Johannes Paulusma de gedichten allemaal heeft gecontroleerd of het fries correct was.
Uiteindelijk is het een prachtige bundel geworden, naast de gedichten staan er ook prachtige foto’s in. De foto’s zijn gemaakt door Anja Postma en Douwe Douma. De foto’s zorgen ervoor dat ze een passende sfeer geven bij de gedichten.

De voorverkoop is in januari van start gegaan via Treast in De Westereen. En direct was duidelijk, heel veel mensen bestelden de bundel. Nu aanstaande zaterdag 11 maart komt de gedichtenbundel uit, tijdens de open huis bij Treast.
Om 11.00 uur zal Sjieuwke de Jong – de Beer van Treast, – die het ontwerp heeft gemaakt en de bestellingen van de bundel via Treast voor haar rekening nam- het eerste exemplaar aan Jan van der Meer overhandigen. Vervolgens zal Jan daarna enkele gedichten voorlezen. Tevens zal hij dat doen om 13.00 en 15.00 uur, een ieder is hierbij van harte welkom!
Een ieder die in de voorverkoop online op treast.nl of in de winkel, de bundel heeft besteld wordt verzocht om het ordernummer mee te nemen om alles goed deze dag te laten verlopen.
Jan van der Meer is de gehele dag aanwezig om bijvoorbeeld ook uw bundel van een persoonlijke boodschap te voorzien.
Foar dy…voor jou… Woorden van mij, beschreven vanuit mijn gevoel, speciaal voor u, speciaal voor jou.
Woorden die zo intens aanraken dát wat gemis en rouw met ons mensen kan doen. Ik heb “gewoon” beschreven wat ik in het leven op dat gebied tegenkom, vanuit mijn werk als begeleider van mensen bij afscheid en rouw, maar zeer zeker ook vanuit opgedane ervaringen in mijn eigen leven waaronder het verlies van mijn heit in 2015. Aldus Jan van der Meer.

“Foar dy…Voor jou…” is de eerste gedichtenbundel van Jan van der Meer, wellicht volgen er in de toekomst meer prachtige bundels.

 

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op woensdag 8 maart 2017 om 22:13 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen