• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde pakt broodnodige punten tegen AVC

SEXBIERUM – Zwaagwesteinde moest zaterdagmiddag aantreden tegen AVC uit Sexbierum. Onder leiding van scheidsrechter M.A. Frankena werd er om half 3 afgetrapt op sportpark  De Lytse Trije.

Door: Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Na twee verdiende nederlagen begon Zwaagwesteinde scherp aan de wedstrijd wat in de 1e minuut al een grote kans voor Lieuwe de Roos opleverde maar net een teenlengte te kort kwam. Zwaagwesteinde had veel balbezit en voetbalde ook beter dan AVC, echter grote kansen leverde dat niet op. Al had Lieuwe de Roos en Rene Vellinga nog kansen om te scoren in de eerste helft. Scheidsrechter Frankena vond het in de eerste helft nodig om drie spelers van Zwaagwesteinde om diverse redenen een gele kaart te geven binnen een minuut.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Zwaagwesteinde zocht de aanval en AVC kon alleen tegenhouden. In de 60e minuut kwam Zwaagwesteinde dan ook op een verdiende voorsprong, na een scherpe counter opgezet door Dennis Stienstra en een prima voorzet door Wymer de Vries tikte Rene Vellinga de verdiende 0-1 binnen. In de 73e minuut had Rene Vellinga de voorsprong moeten verdubbelen maar miste de grote kans. In de 80e minuut kwam AVC onverwacht op 1-1 met behulp van scheidsrechter Frankena die hands had gezien in het 16 meter gebied waar echter de bal tegen het lichaam van Masai v/d Weg werd gespeeld. De onterechte strafschop werd benut door Johannes van der Veen wat de 1-1 betekende. In de extra tijd kwam Zwaagwesteinde  toch nog op de verdiende voorsprong, Sven Rozendal  kreeg de bal op rechts en kwam de alleen voor keeper Maikel Hartman en maakte beheerst af 1-2. Wat er na de goal gebeurde had weinig met voetbal te maken maar keeper Maikel Hartman vond het nodig om een speler van Zwaagwesteinde in de ´halsgreep´ te nemen wat een klein opstootje opleverde met diverse spelers van beide kanten. Al met al een verdiende overwinning van Zwaagwesteinde ZM1.

Volgende week wederom een uitwedstrijd voor Zwaagwesteinde . Nu moet er in en tegen Minnertsga worden gespeeld, aanvang: half 3.