• Datum Zaterdag 20 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Veel bezoekers op Beurs By Buuf

DE WESTEREEN – Zaterdag 1 april organiseerde By Buuf samen met een 35-tal vrijwilligers weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs in het ‘Badhûs’ in De Westereen. Inmiddels staat de negende editie op de teller!  Meteen om 10 uur stonden er al meer dan 125 mensen te wachten tot de deuren van het Badhûs opengingen en aan het einde van de beurs had men 250 á 300 bezoekers geteld. Dit waren er nog weer meer dan vorig jaar. Er was een ruime keuze in kinderkleding, schoenen en speelgoed.

Foto’s: Jantsje Wiersma

Om de ouders de kans te geven de mooiste spulletjes te vergaren was er ook aan vermaak voor de kinderen gedacht. Een gezellige hoek met speelgoed, ballonnen, kleurplaten zorgde ervoor dat de kinderen ook een leuke ochtend hadden. De kleding, schoenen en het speelgoed, dat overgebleven is, gaat naar het Leger des Heils en deze zorgt ervoor dat het naar kansarme gezinnen gaat.

Groot, groter, grootst
Iedere editie wordt drukker bezocht, daarom werd er tijdens de laatste edities al een extra ruimte toegevoegd voor wat meer m2 winkelplezier. Voor editie 9 was dit nóg een grotere winkeloppervlakte, zodat alle kleding en speelgoed ruimer gepresenteerd kon worden. En doordat er meer vrijwilligers achter de kassa’s zaten was er geen lange wachtrij zoals dat vorig jaar het geval was.

Recordaantal deelnemers
Meer ruimte biedt de mogelijkheid om meer deelnemers toe te kunnen laten. Maar liefst 75 deelnemers hebben er deze editie voor gezorgd, dat ze hun mooiste juweeltjes inbrachten.

Voor iedereen
Een breed publiek wordt aangesproken door By Buuf; koop beluste mama’s die er nog wel wat bij kunnen hebben, maar ook mensen die van een klein budget rond moeten komen of de oma’s die kleinkinderen graag verwennen met ‘nieuw’ speelgoed. “Dat vinden we het leukste, zo veel verschillende mensen die met tassen vol en een blij gezicht de deur uitgaan en By Buuf een warm hart toedragen. Dan weten we waar we het, de drukke weken van voorbereiding, voor gedaan hebben. Ook het einde van de verkoopdag, als de deelnemers hun (veelal goedgevulde) envelop ophalen is een mooie afsluiting van de beurs” aldus organisatoren Simone Pit en Gerda Veenstra.

Gezinsuitje
Inmiddels weten bezoekers overal vandaan de weg naar By Buuf te vinden. “We zien steeds meer mensen van ver komen, bijzonder om te zien hoe ver het bereik is. Maar als je je bedenkt dat een gemiddeld item rond de €2,00 kost is het zeker de moeite waard om er een stukje voor te rijden. Bovendien is het ook voor de kinderen een gezellig uitje; Zij kunnen zich prima vermaken in de kidshoek waar volop speelgoed, kleurplaten, ballonnen en uiteraard speelmaatjes te vinden zijn” zo vertellen de dames achter By Buuf.

Goede doel
Veel deelnemers laten hun niet verkochte spullen achter voor het goede doel. Dit resulteert er in dat er na iedere beurs zo’n 35 grote zakken met kleding en speelgoed gedoneerd kunnen worden aan mensen die een kwetsbare plek innemen in onze samenleving. Deze editie zal dat zijn voor kansarme gezinnen, die begeleiding krijgen van het Leger des Heils.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 1 april 2017 om 19:29 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen