• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zwaagwesteinde wint derby tegen VIOD

DE WESTEREEN- Zaterdagmiddag stond de derby Zwaagwesteinde tegen VIOD op het programma. Twee ploegen die de punten goed kunnen gebruiken, Zwaagwesteinde voor de 3e periode en VIOD om de promotie/degradatie wedstrijden te ontlopen. Onder leiding van scheidsrechter M.D. Kraan die een prima wedstrijd floot werd er om half drie afgetrapt.

Door: Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Zoals de laatste tijd wel vaker gebeurt begon Zwaagwesteinde weer slap aan de wedstrijd, wat in de 1e minuut al een grote kans voor VIOD opleverde, maar Jelmer Visser zag zijn inzet op de lat belanden. Zwaagwesteinde voetbalde de eerste 20 minuten onrustig met veel slordigheden, maar het bleef zonder gevolgen. In de 20e minuut kwam Zwaagwesteinde op de 1-0 voorsprong, na een knappe aanval van Auke Westra en Sven Rozendal kon de vrij staande Rene Vellinga simpel de 1-0 binnen tikken. Zwaagwesteinde begon nu ook beter te voetballen, in de 25e minuut na goed druk zetten op de defensie van VIOD kwam Lieuwe de Roos alleen voor keeper Otte Visser te staan en maakte beheerst de 2-0. Zwaagwesteinde had de score voor rust nog kunnen uitbreiden maar Lieuwe de Roos en Wymer de Vries wisten hun kansen niet te benutten voor rust.

De tweede helft was amper begonnen toen Sven Rozendal een prima pass gaf op de vrij staande Wymer de Vries, hij kon daarna fraai afronden wat de 3-0 betekende. VIOD probeerde het wel en kreeg ook wel kleine kansjes maar Zwaagwesteinde was de bovenliggende partij. Kansen waren er wel om de score uit te breiden maar vaak stond keeper Otte Visser in de weg. In de 70e minuut maakte Sven Rozendal na een rebound de 4-0. Zwaagwesteinde voetbalde de wedstrijd rustig uit en na 90 minuten vond scheidsrechter Kraan het genoeg en floot af. Een dik verdiende overwinning voor Zwaagwesteinde die ook nog goede zaken deed in de 3e periode.

Zaterdagmiddag 29 april de uitwedstrijd tegen WTOC in Oudwoude aanvang half 3.