• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Nederlaag Zwaagwesteinde tegen Surhuisterveen

De Westereen – Zwaagwesteinde is er zondagmiddag nog niet in geslaagd zich definitief veilig te spelen in de 4e klasse B  In een tegenvallende derby was het bezoekende Surhuisterveen veel te sterk en won verdiend met 0-3. Door deze uitslag hebben de Readtsjes, met nog 2 wedstrijden te spelen, nog een voorsprong van 4 punten op de naaste concurrenten. Surhuisterveen komt op 4 punten van koploper Gorredijk en heeft nog een minieme kans deze te achterhalen.

Door: Berend van der Meer

In deze goed bezochte derby, waaronder een bus vol supporters uit Gorredijk die bij een eventuele overwinning van de thuisclub kampioen zouden zijn, probeerden De Feansters Zwaagwesteinde te overrompelen. Vorige week bleek deze tactiek zeer doeltreffend toen Surhuisterveen tegen Donkerbroek na een kwartier spelen al 5 maal had weten te scoren. Het compact spelende Zwaagwesteinde was echter taaier en kon het in hoog tempo spelende Surhuisterveen in de beginfase beletten te scoren. Na een kwartier spelen viel toch nog de openingstreffer toen een niet al te hard schot door Ferdy Graeler nog van richting werd veranderd waardoor Zwaagwesteinde doelman Bert Boddema kansloos werd 0-1.  Hierna nam Surhuisterveen het gas wat terug maar het machteloze Zwaagwesteinde wist hier niet van te profiteren. In de 42e minuut werd de wedstrijd beslist toen, na niet goed uitverdedigen in de Zwaagwesteinde defensie, de bal voor de voeten viel van Jorrit Veenstra die beheerst binnenschoot 0-2.

In de 2e helft viel er zeer weinig te beleven, Surhuisterveen controleerde de wedstrijd en een apathisch spelend Zwaagwesteinde miste het geloof dat er nog iets te halen was zodat de 2e helft bijna schriftelijk had kunnen worden afgedaan. In de 90e minuut werd er echter toch nog een keer gescoord door de bezoekers, een voorzet van rechts kon door Bart Bosgra van dichtbij worden ingeschoten waarbij hij de in de 70e minuut ingevallen doelman Ype de Bruin kansloos liet. Zonder veel tijd bij te tellen floot de uitstekend leidende arbiter Koning deze zeer sportieve wedstrijd een minuut later ten einde.

Komend weekend staat de belangrijke uitwedstrijd tegen rode lantaarn drager Winsum op het programma. Wanneer Zwaagwesteinde het op kan brengen nog één keer alles uit de kast te halen moet het mogelijk zijn om de 3 punten mee naar huis te nemen zodat de Readtsjes dan verzekerd zouden zijn om ook volgend seizoen in de 4e klas te spelen.