• Datum Dinsdag 23 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Indrukwekkende dodenherdenking 2017

DE WESTEREEN – Donderdagavond 4 mei was er weer net als voorgaande jaren de Herdenking van de Gevallenen tijdens de tweede wereldoorlog. ’s Avonds om 19:45 uur vertrokken rond de 100 personen in een stoet vanaf de Hervormde Kerk aan de Torenstraat naar het monument aan de Schoolstraat. Voor de stoet liepen 2 trommelaars van muziekvereniging Domuko uit Dokkum die de Dodenmars ten gehore brachten.

Bij het monument werd de Last Post gespeeld door een trompettiste van muziekvereniging Harmonia, een gedicht gelezen door Kim Venema van IBS ’t Pompeblêd en Sil Banga van CBS De Boustien, 2 minuten stilde gehouden, het Wilhelmus gespeeld en bloemen gelegd door familieleden, oud-strijders en Doarpsbelang. Door de kinderen van beide basisscholen werden de namen van de gevallenen opgelezen en een roos gelegd.

Daarna vertrok de stoet weer, vooraf gegaan door de 2 trommelaars richting begraafplaats aan de A. v/d Meulenstraat. Hier werd bij het monument door A. Wijbenga (lid van Doarpsbelang) nog enkele woorden gesproken, een gedicht gelezen door Kim en Sil namens de beide basisscholen en werden er bloemen gelegd door dorpsbelang.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 4 mei 2017 om 23:36 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen