• Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Zw’einde verliest de laatste competitie wedstrijd van Anjum

ANJUM – Voor Zwaagwesteinde  stond de laatste competitie wedstrijd op het programma tegen Anjum. Zwaagwesteinde maakte nog kans op de 3e periode titel maar was afhankelijk van andere uitslagen. Onder leiding van scheidsrechter R.N. Spinder die veel invloed had op de einduitslag van de wedstrijd werd er om half 3 afgetrapt.

Door: Alex Ploegsma, foto’s: Erik Visser

Zwaagwesteinde begon sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en diverse aanvallen wat niet echt kansen opleverde. In de 20e minuut mocht Sven Rozendal een corner nemen die door Jelle v/d Wal perfect werd binnen gekopt wat de 0-1 betekende. Zwaagwesteinde drukte door en had de score kunnen en moeten uitbreiden maar de kansen werden door de spelers van Zwaagwesteinde gemist. Zwaagwesteinde kreeg de rekening gepresenteerd door de gemiste kansen want op slag voor rust scoorde de vrij staande Stephan Overkempe de onverdiende 1-1. Na weer fouten in de defensie van Zwaagwesteinde moest keeper Roelof v/d Ploeg uitkomen waar de speler van Anjum zeer gemakkelijk naar de grond ging en scheidsrechter Spinder naar de penaltystip wees. Stephan Overkampe weet normaal wel raad met zulke buitenkansjes maar miste volkomen. Toch zou de onverdiende 2-1 op het scorebord komen, na een fout van Henk v/d wal op het middenveld kon Johan Boersma vrij doorlopen op Roelof v/d Ploeg, diezelfde Henk v/d wal deed nog een uiterste poging de bal uit de goal te halen maar tikte de bal in zijn eigen goal.

In de tweede helft stond er een ander Anjum op het veld, het leek wel dat zij nog kans maakten op de derde periodetitel in plaats van Zwaagwesteinde.  Anjum zocht de aanval en Zwaagwesteinde liep tegen zich zelf te voetballen. Veel gezeur onderling en op de matig fluitende scheidsrechter, maar voetballen was er niet meer bij. In de 70e minuut onverwacht een grote kans voor Zwaagwesteinde die nog gered werd door keeper Lolke Dijkstra maar de rebound was voor Ronaldo Jansen die in het 16 metergebied werd aangetikt en gemakkelijk ging liggen waar scheidsrechter Spinder een penalty inzag. Sven Rozendal wist wel raad met dit buitenkansje wat de 2-2 betekende. Lang kon Zwaagwesteinde niet genieten van de gelijkmaker, want in de 75e minuut zag scheidsrechter Spinder hands in het 16 metergebied van Zwaagwesteinde wat meer op aangeschoten hands leek. Anjum mocht dus haar tweede penalty nemen, die werd benut door Anne Zijlstra 3-2. Verder gebeurde er niet veel meer in de tweede helft, Zwaagwesteinde probeerde het nog wel maar kon niks meer uithalen en voor Anjum was het seizoen geslaagd met handhaving in de 3e klasse. Voor Zwaagwesteinde is door deze nederlaag het seizoen nu ook voorbij en eindigt hierdoor op een 5e plek.