• Datum Woensdag 25 April 2018
  • Temperatuur 13.2 °C
112Zwaagwesteinde . NL

Boekenschrijfster Sanne Rooseboom bezocht scholen

DE WESTEREEN – Dinsdagmiddag 30 mei 2017 bezochten Tjitske v.d. Velde (medewerkster/leesconsulent) van de Bibliotheek Noord Fryslân en Kinderboeken schrijfster Sanne Rooseboom CBS De Boustien en IBS It Pompeblêd in De Westereen. Dit bezoek was naar aanleiding van de Ned. Kinderjury Dantumadiel 2017. De bezoeken werden gebracht van 12.30 – 13.15 uur aan De Boustien en van !3.15 – 14.00 uur aan It Pompeblêd steeds aan de groepen acht.

Tjitske v.d. Velde hield een inleidend verhaaltje over de kinderjury en daarna was het woord aan Sanne Rooseboom. Sanne vertelde en las voor uit haar boek ‘Het Ministerie van oplossingen’, hield een quiz met de kinderen, deed fantasie oefeningen en de kinderen konden vragen stellen.

Het boek Ministerie van oplossingen ( voor 10+ lezers) is Sanne haar tweede boek wat in de winkel ligt, de titel van het eerste boek is: Humeurig Sprookje (voor 7-9 jarige lezers). Er werden veel vragen aan Sanne gesteld en bij 1 school waren diverse kinderen die een handtekening van haar wilden hebben. Voor alle kinderen die hebben meegedaan aan deze jurering was er een certificaat en een geheimschrift pen.

Dit project werd gefinancieerd  door de Stichting Wodant. Deze stichting is opgericht door meester Albert Woudstra, hij overleed in 2014 op 84 jarige leeftijd. Hij was zijn hele leven onderwijzer in de gemeente Dantumadiel en vond lezen erg belangrijk voor de algemene ontwikkeling van de kinderen. Stichting Wodant probeert het werk van de heer Woudstra voort te zetten met behulp van de Bibliotheken Noord Fryslân.

Foto's

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 30 mei 2017 om 21:00 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen