• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Volop activiteiten rondom MFA De Hege Seis op 17 juni

DE WESTEREEN – Zaterdag 17 juni wordt een drukke dag rondom multifunctionele accommodatie De Hege Seis in De Westereen. Zowel de voetbalvereniging Zwaagwesteinde als het activiteitencentrum ’t Badhûs hebben een groots evenement gepland op deze dag.  

Dat beide organisaties tegelijkertijd een evenement organiseren is toch wel bijzonder te noemen.  “Wij hadden eerst een andere datum geblokt voor ons jaarlijkse bedrijven voetbaltoernooi, maar door omstandigheden waren wij genoodzaakt om uit te wijken”, aldus Pieter Jan Heidstra, één van de drijvende krachten achter het groots opgezette bedrijven voetbaltoernooi. “Toen bleek dat ’t Badhûs op de door ons beoogde datum al een evenement had staan, zijn we met elkaar om tafel gaan zitten om te bespreken of het mogelijk was om beide evenementen op dezelfde dag te organiseren”. Gelukkig bleek al snel dat dit geen problemen zou opleveren en dus trokken beide organisaties gezamenlijk op.

Gerda Buist namens ’t Badhûs: “Wij zagen al snel mogelijkheden om bepaalde praktische zaken samen te organiseren, zoals EHBO-voorzieningen en beveiliging, maar ook de inkopen doen we gezamenlijk. Wie weet wat we nog meer voor elkaar kunnen betekenen, mocht het dit eerste jaar positief uitpakken. Wij willen van het Bad Billy Blue festival een jaarlijks terugkerend festival maken. Bezoekers van het bedrijven voetbaltoernooi kunnen dan ook even proeven aan ons evenement en dat is natuurlijk mooi meegenomen”.

Beide organisaties zijn in ieder geval lovend over de samenwerking, terwijl de invulling van beide evenementen erg van elkaar verschillen. Zo organiseert de voetbalvereniging voor de 8e jaargang achtereen het bedrijven voetbaltoernooi waarbij ongeveer 30 teams de strijd met elkaar zullen aanbinden.

Sinds dit jaar is het toernooi verbonden aan een sponsor en zal het bedrijven voetbaltoernooi “De Flexibele Makelaar” heten. Het voetbalgebeuren vindt tussen 12:00 en 16:00 uur plaats. Daarna is er muziek in de feesttent waarbij o.a. zanger Jelle B en Gaatze B een spetterend optreden zal geven. Daarnaast wordt er een verloting georganiseerd met grootse prijzen o.a. een Tissot horloge, voetbalwedstrijd naar keuze, kaarten TT Assen, stofzuiger, LED-tv enz… Daarentegen zal ’t Badhûs vanaf 14:00 uur het “Bad Billy Blue festival” organiseren. Dit zal een supergezellig country/bluegrass/rockabilly festival zijn met activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er spelletjes voor de jeugd, en zullen er foodtrucks aanwezig zijn. De hele middag en avond is er muziek van Unplugged Delusion, Sipke en de Held op Sokken, Two Faces, Herman Brock Jr. and the Brockettes en Tess and her Highway Patrol.

Beide evenementen zijn gratis toegankelijk. Gezien de verwachte drukte wordt iedereen opgeroepen om op de fiets te komen. Fietsen kunnen in de stalling op de daarvoor aangewezen plekken.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op donderdag 1 juni 2017 om 09:30 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen