• Datum Woensdag 25 April 2018
  • Temperatuur 12.9 °C
112Zwaagwesteinde . NL

VVZ ZM sluit seizoen af met wedstrijd tegen Oud Cambuur

DE WESTEREEN- Vrijdagavond 9 juni sloot Zwaagwesteinde ZM haar seizoen af met een wedstrijd tegen een selectie van oud Cambuur spelers. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Vrienden van ZM, de ondersteuningsgroep/supportersvereniging van de zaterdagtak van Zwaagwesteinde, in combinatie met het hoofdbestuur van vv Zwaagwesteinde. 

Door: Ronald van Gennep, foto’s: Erik Visser

Bij Zwaagwesteinde deden deze avond ook de nieuwe aanwinsten Marco van Leijen, Allard Wijbenga en Jan Eisma mee en laatstgenoemde opende al vroeg in de wedstrijd van dichtbij de score. Oud Cambuur, met als belangrijkste blikvangers Jan Bruin en René van Rijswijk, trok de stand na een half uur gelijk door een benutte penalty van Van Rijswijk en Arjen Postma strafte een fout in de Westereender afweer af en zorgde er zo voor dat de oud profs met een 1-2 voorsprong de rust in gingen.

Na rust bracht coach Zandberg maar liefst 9 andere spelers binnen de lijnen, terwijl bij de oud profs, waarvan slechts een enkeling nog actief is als voetballer, de krachten langzaam wegvloeiden. Sven Rozendal profiteerde na een uur en trok de stand gelijk, waarna Ronaldo Jansen en Lars Rozema de score opvoerden. Het slotakkoord was voor Ronaldo Jansen, die na een fraaie solo de 5-2 eindstand op het scorebord zette.

Vlak voor tijd legde arbiter Marco Oosting het spel stil, waarna de bij Zwaagwesteinde vertrekkende spelers één voor één onder begeleiding van gastspeaker Geert van Tuinen het veld verlieten. Achtereenvolgens Sven Rozendal, Jesse Rozendal, Leon de Vries (alle drie stoppen ze om uiteenlopende redenen met voetbal) en Lars Rozema (vertrekt naar Be Quick Dokkum A1) kregen van het hoofdbestuur een boeket bloemen aangeboden. Bloemen waren er ook voor de eveneens met voetbal stoppende Auke Westra, die zijn afscheidswedstrijd wegens een blessure helaas vanaf de kant moest meemaken. Het laatste boeket tenslotte was voor de stoppende hulptrainer Herman Hoekstra, die deze wedstrijd als oud speler van de profclub de geel/blauwe kleuren verdedigde.

Na afloop konden de spelers en begeleiding nog genieten van een door de     ´Old Dutch´ verzorgd buffet in de kantine van Zwaagwesteinde en ook werden de vertrekkende spelers nog bedankt voor hun inzet bij de VVZ.

Ook zaterdag organiseerde de Vrienden van ZM is het kader van haar jaarlijkse familiedag nog diverse activiteiten met o.a. zeskamp en live muziek met de Kolkenblazers.

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zondag 11 juni 2017 om 22:30 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen