• Datum Vrijdag 19 April 2024
  • Temperatuur 2.4 °C
112Zwaagwesteinde . NL
Vanaf 15 september 2018 wordt 112Zwaagwesteinde . NL niet meer bijgewerkt. Sinds 2006 zijn er duizenden berichten en tienduizenden foto’s over De Westereen op de website geplaatst. Dankzij de financiële bijdrage van onze adverteerders kunnen wij de site tot tenminste juli 2020 actief houden en zijn zolang alle reportages als archief te bekijken. De foto's kunnen tot die tijd ook nog steeds besteld worden. Wilt u contact met ons opnemen? Ons e-mailadres 112zwaagwesteinde@hetnet.nl blijft actief.

Kids houden laserguncontrole op de Ferlinge Stasjonsstrjitte

DE WESTEREEN – Kinderen uit de Ferlinge Stasjonsstrjitte in de Westereen hebben vrijdag samen met Veilig Verkeer Nederland een snelheidscontrole met een lasergun gehouden in De Westereen. Hardrijders kregen een waarschuwing van de kinderen en de wijze les dat de ze graag veilig willen kunnen spelen en over straat willen in hun buurt.

In het dorp geldt een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Door de straat komt dagelijks veel verkeer, onder andere richting het winkelcentrum van De Westereen. Om te checken hoe hard de automobilisten reden, stonden de kinderen langs de weg te laseren. Hardrijders werden daarop aan de kant gezet. ,,Zij zijn door de kinderen, samen met een van ons, aangesproken op hun rijgedrag”, vertelt Roel de Boer (Veilig Verkeer Nederland).

,,De kinderen hebben netjes uitgelegd dat er een maximumsnelheid geldt en dat de bestuurders te hard hadden gereden.” De overtredingen liepen uiteen van tien tot dertig kilometer per uur te hard. Een automobilist scheurde echter met zeventig kilometer door de straat! Omdat het slechts een bewustwordingscontrole was, werden er deze keer geen boetes uitgedeeld. De reacties op de actie waren overwegend positief.

De buurt waar bijna veertig kinderen onder de twaalf jaar wonen is reeds in overleg met de gemeente Dantumadiel over verkeersremmende maatregelen op de Ferlinge Stasjonsstrjitte. ‘Met deze actie en ’30-stickers’ op lantaarnpalen en binnenkort afvalcontainers hopen we als bewoners meer bewustwording te krijgen van verkeersdeelnemers die regelmatig (te hard) door de straat rijden’, aldus een van de initiatiefnemers.

Foto’s: Sven Keizer

Meer informatie over dit bericht

Dit bericht is geplaatst op zaterdag 24 juni 2017 om 12:24 uur.

Dit bericht delen via social media:

Foto's nabestellen?

Heeft u een mooie foto gezien op 112Zwaagwesteinde . NL?

De foto's van de fotografen Pieter en Evert de Vries zijn na te bestellen!

Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

K. Venema Assurantiën / RegioBank De Westereen